• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Italská variace
Napište svůj komentář k receptu

Italská variace

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská variace
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • šalotka
    • česnek
    • rajčata
    • rozmarýn
    • bílé víno
    • rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • vepřová pečeně bez kosti
    • tymián snítka - čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Pečeni omyjeme ve studené vodě a osušíme, dobře prosolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem a necháme chvíli odpočinout. Oloupeme šalotku a česnek a nakrájíme na hrubší kousky. V pekáčku rozehřejeme asi 3-4 lžíce panenského olivového oleje a přidáme nakrájené šalotky, česnek, k tomu také snítku rozmarýnu a tymiánu a lehce osmahneme, dokud cibule nezesklovatí.
2
Potom přidáme již připravenou vepřovou pečeni a též lehce osmahneme. Po osmahnutí doplníme do pekáčku omytá, na čvrtky nakrájená čerstvá rajčata a asi 2 dl bílého vína a dáme do středně vyhřáté trouby péct.
3
Po upečení je potřeba maso vyndat a uložit na teplé místo, vzniklý výpek propasírovat a dochutit rajčatovým protlakem (ale jenom lehce, spíše kvůli zahuštění) popřípadě dosolit a dokořenit. Maso poté nakrájíme na plátky, na talíři zalijeme omáčkou a podáváme s vařenými těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maďarská variace

Maďarská variace

Nepečená střecha - slané variace

Nepečená střecha - slané variace

Kapr - Vánoční variace

Kapr - Vánoční variace

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 23. 5. 2006 11:32

    Toto nie je kritika, skôr upozornenie. Panenský olivový olej je jediný, ktorý nepresiel tepelnou úpravou (preto sa volá Virgen, Vergine atd.) a je preto vhodný len na saláty. Je hriech pouzit ho na smazenie bravcového mäsa.Aká je to stredne vyhriata rúra (nebolo by presnejsie uviest teplotu tak, ako je na ovládacom gombíku rúry napísané)?Dakujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Pečení Smažení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Rozmarýn Šalotka Sůl Tymián Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

69
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
35
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Kotek ve Varech jako Gott: Vdovu Ivanu se souhlasem obešli!

Kotek ve Varech jako Gott: Vdovu Ivanu se souhlasem obešli!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Italská variace
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact