• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská rybí polévka „caciucco“
Napište svůj komentář k receptu

Italská rybí polévka „caciucco“

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks červená paprika (malé)
    • 1
      ks brambory (velká)
    • sůl
    • 8
      lžíce olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1,50
      svazek bazalka
    • 200
      ml bílé víno
    • 0,50
      svazek tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      plátek bílý chleba
    • 1
      svazek kořenová zelenina
    • 20
      ks mušle (slávky, srdcovky)
    • 400
      ml rybí vývar
    • šafrán (několik nitek na dochucení)
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 2
      kg mořská ryba (nejlépe tři druhy)
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata (loupaná)
    • 1
      ks zeleninový fenykl
    • 4
      ks krevety tygří

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky uchovejte. Ve velkém hrnci rozehřejte 4 lžíce olivového oleje a osmažte na něm oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek, očištěnou a pokrájenou polévkovou zeleninu, fenykl a bramboru. Přidejte odkrojky a kosti z ryb, skořápky a rajčatové pyré a krátce osmažte.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

2
Přilijte víno a vývar, přidejte pokrájená rajčata a šťávu z konzervy, uveďte do varu, seberte pěnu, přidejte koření a povařte na mírném plameni asi 50 minut. Propasírujte přes cedník. V hrnci osmažte na 2 lžících oleje papriku nakrájenou na proužky a při mírné teplotě asi 10 minut poduste. Zalijte vývarem, svařte, vložte kousky ryb, mušle a krevety, osolte, opepřete a zlehka ještě 5 minut povařte. Chleba osmažte na zbylém oleji s rozpůleným stroužkem česneku a podávejte k polévce posypané sekanou bazalkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

La caponata - varianta s cibulí

La caponata - varianta s cibulí

Italská caponata

Italská caponata

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • robert | 30. 3. 2017 21:31

    dobrý recept - doporučuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí Maso & ryby & mořské plody Ryby Mořské plody (Dary moře)
Maso Polévky Rybí Dary moře Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Bílý chleba Bobkový list Brambory Červená paprika Česnek Cibule Kořenová zelenina Krevety tygří Mořská ryba Mušle Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pepř mletý Rajčatové pyré Rybí vývar Šafrán Sůl Tymián Zeleninový fenykl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Rychlá čína

Rychlá čína

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Krowky

Krowky

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Čevabčiči
Čevabčiči
16
Zavařená kapie
Zavařená kapie
15
Nepečený borůvkový cheesecake
Nepečený borůvkový…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Italská pizza
Italská pizza
Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
Italská polévka Minestrone Institutu…
Italská pomazánka
Italská pomazánka
Italská trikolora
Italská trikolora
Italské antipasti
Italské antipasti
Italské kari rizoto s králičím masem
Italské kari rizoto s králičím masem
  • Recepty.cz
  • Italská rybí polévka „caciucco“
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact