• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská rybí polévka „caciucco“
Napište svůj komentář k receptu

Italská rybí polévka „caciucco“

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks červená paprika (malé)
    • 1
      ks brambory (velká)
    • sůl
    • 8
      lžíce olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1,50
      svazek bazalka
    • 200
      ml bílé víno
    • 0,50
      svazek tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      plátek bílý chleba
    • 1
      svazek kořenová zelenina
    • 20
      ks mušle (slávky, srdcovky)
    • 400
      ml rybí vývar
    • šafrán (několik nitek na dochucení)
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 2
      kg mořská ryba (nejlépe tři druhy)
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata (loupaná)
    • 1
      ks zeleninový fenykl
    • 4
      ks krevety tygří

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky uchovejte. Ve velkém hrnci rozehřejte 4 lžíce olivového oleje a osmažte na něm oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek, očištěnou a pokrájenou polévkovou zeleninu, fenykl a bramboru. Přidejte odkrojky a kosti z ryb, skořápky a rajčatové pyré a krátce osmažte.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

2
Přilijte víno a vývar, přidejte pokrájená rajčata a šťávu z konzervy, uveďte do varu, seberte pěnu, přidejte koření a povařte na mírném plameni asi 50 minut. Propasírujte přes cedník. V hrnci osmažte na 2 lžících oleje papriku nakrájenou na proužky a při mírné teplotě asi 10 minut poduste. Zalijte vývarem, svařte, vložte kousky ryb, mušle a krevety, osolte, opepřete a zlehka ještě 5 minut povařte. Chleba osmažte na zbylém oleji s rozpůleným stroužkem česneku a podávejte k polévce posypané sekanou bazalkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

La caponata - varianta s cibulí

La caponata - varianta s cibulí

Italská caponata

Italská caponata

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • robert | 30. 3. 2017 21:31

    dobrý recept - doporučuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí Maso & ryby & mořské plody Ryby Mořské plody (Dary moře)
Maso Polévky Rybí Dary moře Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Bílý chleba Bobkový list Brambory Červená paprika Česnek Cibule Kořenová zelenina Krevety tygří Mořská ryba Mušle Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pepř mletý Rajčatové pyré Rybí vývar Šafrán Sůl Tymián Zeleninový fenykl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Piškotové těsto

Piškotové těsto

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

446
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
274
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
87
Velikonoční nádivka s cuketou
Velikonoční nádivka s…
86
Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Velikonoční nádivka s…
56
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 13. 8. 2025: Kdo by měl dnes následovat svou intuici a kdo dostane skvělou nabídku?

Denní horoskop na středu 13. 8. 2025: Kdo by měl dnes následovat svou intuici a kdo dostane skvělou nabídku?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Italská pizza
Italská pizza
Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
Italská polévka Minestrone Institutu…
Italská pomazánka
Italská pomazánka
Italská trikolora
Italská trikolora
Italské antipasti
Italské antipasti
Italské kari rizoto s králičím masem
Italské kari rizoto s králičím masem
  • Recepty.cz
  • Italská rybí polévka „caciucco“
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact