• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská rybí polévka „caciucco“
Napište svůj komentář k receptu

Italská rybí polévka „caciucco“

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks červená paprika (malé)
    • 1
      ks brambory (velká)
    • sůl
    • 8
      lžíce olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1,50
      svazek bazalka
    • 200
      ml bílé víno
    • 0,50
      svazek tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      plátek bílý chleba
    • 1
      svazek kořenová zelenina
    • 20
      ks mušle (slávky, srdcovky)
    • 400
      ml rybí vývar
    • šafrán (několik nitek na dochucení)
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 2
      kg mořská ryba (nejlépe tři druhy)
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata (loupaná)
    • 1
      ks zeleninový fenykl
    • 4
      ks krevety tygří

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky uchovejte. Ve velkém hrnci rozehřejte 4 lžíce olivového oleje a osmažte na něm oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek, očištěnou a pokrájenou polévkovou zeleninu, fenykl a bramboru. Přidejte odkrojky a kosti z ryb, skořápky a rajčatové pyré a krátce osmažte.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

2
Přilijte víno a vývar, přidejte pokrájená rajčata a šťávu z konzervy, uveďte do varu, seberte pěnu, přidejte koření a povařte na mírném plameni asi 50 minut. Propasírujte přes cedník. V hrnci osmažte na 2 lžících oleje papriku nakrájenou na proužky a při mírné teplotě asi 10 minut poduste. Zalijte vývarem, svařte, vložte kousky ryb, mušle a krevety, osolte, opepřete a zlehka ještě 5 minut povařte. Chleba osmažte na zbylém oleji s rozpůleným stroužkem česneku a podávejte k polévce posypané sekanou bazalkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

La caponata - varianta s cibulí

La caponata - varianta s cibulí

Italská caponata

Italská caponata

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • robert | 30. 3. 2017 21:31

    dobrý recept - doporučuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí Maso & ryby & mořské plody Ryby Mořské plody (Dary moře)
Maso Polévky Rybí Dary moře Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Bílý chleba Bobkový list Brambory Červená paprika Česnek Cibule Kořenová zelenina Krevety tygří Mořská ryba Mušle Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pepř mletý Rajčatové pyré Rybí vývar Šafrán Sůl Tymián Zeleninový fenykl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

64
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
56
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
37
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
33
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
30
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Italská pizza
Italská pizza
Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
Italská polévka Minestrone Institutu…
Italská pomazánka
Italská pomazánka
Italská trikolora
Italská trikolora
Italské antipasti
Italské antipasti
Italské kari rizoto s králičím masem
Italské kari rizoto s králičím masem
  • Recepty.cz
  • Italská rybí polévka „caciucco“
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact