• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italská pizza II.
Napište svůj komentář k receptu

Italská pizza II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská pizza II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • majoránka sušená
    • bazalka
    • 4
      šálek mouka
    • 14
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce olej
    • pepř mletý
    • sůl
  • Na povrch
    • rajský protlak
    • parmazán
    • žampiony
    • mortadela
    • oregáno
  • Na ozdobu
    • majoránka sušená
    • ančovičky
    • parmazán
    • bazalka čerstvá
    • lilek opečený

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř, sušenou majoránku, bazalku a rozmícháme kvásek. Podle tuhosti těsta buď přidáme trochu vody, nebo opačně něco mouky. Nejlépe rukou prsty těsto zamícháme a ručně zpracováváme až nelepí.
2
Nelepivé těsto vložíme na pomoučený vál, vypracujeme překládáním vždy stejným směrem dovnitř. Dobře vypracované těsto vložíme do mísy, povrch potřeme trochou oleje a přikryté utěrkou necháme v klidu vykynout na teplém místě asi tak na trojnásobný objem.
3
Těsto pak rozdělíme na dvě části (podle velikosti plechu). Položíme na pomoučený vál, kde jej roztáhneme prsty na plát (bez děr), nebo si můžeme pomoci těsto rozválet válečkem. Přiměřeně velký plát těsta položíme na pomaštěný plech a posypaný třeba ještě krupicí, polentou, strouhankou, aby se těsto nepřipeklo na plech. Do středu koláče na plechu dáme rajský protlak a krouživým pohybem jej rozetřeme po celém povrchu. Posypeme strouhaným parmazánem, přidáme oregáno, případně žampiony nakrájené na plátky a pokryjeme větším množstvím nastrouhané mortadely, nebo jiným podobným měkkým sýrem.
4
Troubu vyhřejeme na 250 °C a těsto v ní rychle upečeme. Po vyjmutí povrch ještě můžeme ozdobit např. strouhaným parmazánem, ančovičkami, sušenými rajčaty, bazalkou, restovaným lilkem apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská pizza

Italská pizza

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Italská caponata

Italská caponata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Cukr Droždí Lilek Majoránka Mortadela Mouka Olej Oregáno Parmazán Pepř mletý Rajský protlak Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

491
Máslové řízky
Máslové řízky
454
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
335
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Trápení Lucie Šlégrové (43): Ukázala bolestivý zánět na obličeji!

Trápení Lucie Šlégrové (43): Ukázala bolestivý zánět na obličeji!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Italská pizza II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact