Těsto zaděláme a necháme 2 hodiny kynout. Rozdělíme na 2 bochánky a dáme do lednice na 10 minut vychladit. Potom rozděláme na plech a potřeme kečupem, poklademe salám, sýr apod. Dáme do vyhřáté trouby péct.
není klikatelný <a href="https://www.eberghoff.cz/produkt/kamenna-deska-pod-pizzu/" title="BergHOFF kamenná deska pod pizzu">BergHOFF kamenná deska pod pizzu</a>
Úžasný pochutnání .. doporučuji si jí ještě udělat na pizza kameni .. nedávno jsme si ho s manželem koupili a jsme naprosto spokojeni (máme tenhle https://www.eberghoff.cz/produkt/kamenna-deska-pod-pizzu/)
Marco netuší
|13. 4. 2017 11:27
Lituji vaše hosty, kteří museli jíst 14 let pizzu v pizzerii, kde neumí udělat těsto. Snad už od Vás všichni utekli
Neumajer
|28. 6. 2015 18:02
Katko máš pravdu mezi kečupem a protlakem není žádný rozdíl. :-)
Jakub Neumajer
|28. 6. 2015 17:58
podle mně si oqqy007 jen blbec protože jak de vidět ještě nikdy si nebyl/a v Itálii já jsem tam byl už 10 krát a v každé restauraci dávají kečup do pizzy je tu ale jenom jedna vyjímka a to s cibulovou pizzou tam se dává speciální omáčka takže bych já tebe a tvé recepty označil 5 takže mi odepiš na Facebook. :-D :-) a jemi stebe na :-$
marco
|8. 9. 2014 23:28
Bomba. Dekuji moc krat za recept. Vlastnim 14 let pizzerii v Italii a cekal sem jenom na tohle. S tim budu mit kopec zakazniku ..hahahahahaha. proste bomba :-D
petra
|7. 1. 2014 23:54
muzu porovnat a rozdil tam je, a velkej.
lol
|10. 10. 2013 12:33
lepší je sex o hodne
lol
|10. 10. 2013 12:30
:-$ smrdí jako posraná prdel
sm
|10. 10. 2013 12:25
ff
lol
|10. 10. 2013 12:21
lepší je sex
Míša
|28. 4. 2013 18:10
To jo no kečup se nehodí...lepší je udělat si normalně tomatovou omáčku
Katka
|18. 1. 2013 17:17
Hele a jedl si někdy pizzu v Itálii, já jo a několikrát a vždy tam byl rajčatový protlak ,upřimně veliký rozdíl v chuti mezi kečupem a protlakem v pizze není
jurasek
|21. 11. 2012 16:07
:-)
Lenka
|21. 8. 2012 23:47
Pizza je moc dobrá. Trošku jsem si jí vylepšila - přidám sůl, trochu cukru a vlažnou vodu. Z poloviční dávky udělám dvě p. a peču v el. troubě na 250 stupňů cca.15 min. :-P
Zbytocne komentovat, lebo kdo dava do pizza cesta ktore vola Italska pizza, vajicko je blbec.
To cesto moze byt dobre na buchty ale s cestom na pizzu NEMA NIC SPOLOCNE !
PS: Nekritizujem recept ale meno .
Nadšení opadlo po ochutnání...zase další buchta se salámem... Za mě - nechutná...
Milanoer
|6. 3. 2012 23:05
těsto na pravou italskou pizzu kyne 24 hodin a droždí je "utřeno" s olivovým olejem.... pak je krupavá a přitom vláčná.... O:-) V Miláně se dá koupit mražený polotovar za 1 euro a zdaleka se na mu česká pizza nemůže rovnat :-P
Dodal jsem 16g mořské soli, a 14g cukru daná porce je na 2 pizzy o prumeru 30cm s opravdu vynikajícím tenkým těstem. Recept naprosto boží - při rozehřáté troubě na 300 stupnu se pizza peče cca 5min a je vynikající.
Sona
|17. 2. 2012 19:13
no prostě super.. moc nám to chutnalo :-p
Simi
|29. 9. 2011 23:38
Lepší těsto jsem v ruce ještě neměla :-) !!! Opravdu výborné!!! Stačí se přesně držet receptu a už nemusíte nic přidávat, nic ubírat! Těsto je krásné vláčné, nelepí se, dobře se tvaruje a hlavně... chutná výborně!!!! Mohu jen doporučit!!! :-)
Přesně, jak píše Inna, musíš mít pec, v normální troubě to není úplně ono, i když nám doma chutná, tak jako z pizzerie nikdy není. Ale kdo má místo v kuchyni a nevadí mu investice kolem 2000,- Kč, tady jsem našel test domácích pecí: http://www.kuchyne.cz/spotrebice/domaci-pece-na-pizzu-ktera-upece-pravou-italskou.aspx. :-)
Konečně dobrý postup na těsto na pizzu. Jiné už nedělám. Nesmí se ale zapomenout na to vychlazení v chladničce, jinak se s ním špatně pracuje. Uvedené množství mi vyjde tak na 2 velké pizzy. Peču na 250-275, prostě maximum, a cca 10-15 min. Dávám za 1. :-)
Gábina H
|23. 1. 2009 11:53
Já peču pizzu na max, to je 275 stupňů, mám upečeno za 10-15 minut. Když mám více plechů, peču i na horkovzduch, ale v půlce pečení prohodím plechy.
Jarka O.
|23. 1. 2009 11:16
Olivový olej je také normální :-) Ale pokud Anonym myslí třeba slunečnicový, ano, do těsta se může dávat i jiný rostlinný olej.Pro Janu Tichou: když peču pizzu, vyhřívám troubu na 200°C, po vložení snížím teplotu na 180°C a peču asi 20-30 minut, nebo dokud nejsou okraje pěkně pečené.
Jana Tichá
|23. 1. 2009 10:01
Nikdy nevim, na kolik mám troubu nastavit a jak dlouho péct...:-(
Anonym
|15. 1. 2008 09:26
Můžu použít i normální olej, bude to s ním taky tak kypré?
Pavla
|12. 12. 2007 16:47
Výborná pizza!!Udělala jsem přesně podle receptu.Opravdu moooc dobé!!Dávám jasnou 1!!!
Anonym
|3. 3. 2007 21:04
Díky za výborný recept na skvělou pizzu.Mám jich spoustu,ale tenhle je nejlepší!Díky,díky,díky....Dávám 1* Helena se severní Moravy.
Jana z VM
|19. 4. 2006 14:29
Udělala jsem pizzu podle tohoto receptu. Ikdyž jsem postup ani přesně nedodržela - těsto kynulo asi hodinu a do ledničky jsem ho nedávala - udělala jsem pizzu na plech - byla výborná !! Příště dám o něco méně mouky, úplně stačí 30 dkg. Je to moc dobré, měkkoučké těsto, kousek zbyl do druhého dne a zůstal pořád kyprý (zakrytý miskou).Díky za recept, už vím, podle čeho budu pizzu dělat ! dávám 11111111.