• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Italská omáčka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • celer kousek
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, celer a za stálého míchání společně dusíme asi 3 minuty.
2
Poté přidáme rajčata i se šťávou a rozmačkáme je vařečkou. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni bez pokličky. Nakonec přidáme kysanou smetanu a dochutíme. Výborná omáčka na hranolky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská caponata

Italská caponata

Italská čočková polévka

Italská čočková polévka

Italská "bramboračka" s artyčoky

Italská "bramboračka" s artyčoky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karolina Rezkova | 17. 9. 2009 15:16

    Opravdu skvely recept, vsem moc chutnalo. Misto mrkve a celeru jsem pouzila mrazenou smes pod svickovou. Bylo to rychlejsi

  • Di - | 7. 1. 2009 15:21

    Já vařím z konzervovaných rajčat ráda, rozhodně je to lepší než protlak. Někde jsem dokonce četla, že v zimě se mají raději použít zavařená rajčata, protože obsahují více vitamínů než ta trochu "nedomrlá" ze skleníku.

  • Karel Vaněk | 6. 5. 2007 12:36

    docela mi to chutnalo.Doporučuji to. z tortelíny a slaným sýrem.

  • Andrea Kocvarova | 21. 3. 2007 00:26

    Ziju v Italii 3 roky e neze by jsem videla moc mrkvy na testovinach,skuste na miste konzervy prolisovat cerstvy rajcata

  • Mila | 28. 11. 2006 23:55

    Katko, staci hopnout do obchodu nebo si je udelat :)

  • katka | 26. 6. 2005 15:02

    nemám žádný

  • LIBĚNA MAŠOVA | 16. 4. 2004 19:17

    TENTO RECEPT JE VINIKAJÍCÍ.VŘELE DOPORUČUJI NEJEN NA HRANOLKY, ALE I NA TĚSTOVINY.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Dušení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Mrkev Olivový olej Pepř mletý Rajčata oloupaná Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Pepřový dip

Pepřový dip

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

71
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
61
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
47
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
34
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
29
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Geny krásy existují! Holky z rodiny Maxové jsou důkaz

Geny krásy existují! Holky z rodiny Maxové jsou důkaz

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Italská majonéza
Italská majonéza
Italská marináda
Italská marináda
Italská nakládaná sušená rajčata
Italská nakládaná sušená rajčata
Italská omeleta 2
Italská omeleta 2
Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky
Italská orzo polévka s bazalkovými…
Italská pizza
Italská pizza
  • Recepty.cz
  • Italská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact