Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, celer a za stálého míchání společně dusíme asi 3 minuty.
2
Poté přidáme rajčata i se šťávou a rozmačkáme je vařečkou. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni bez pokličky. Nakonec přidáme kysanou smetanu a dochutíme. Výborná omáčka na hranolky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Karolina Rezkova
|17. 9. 2009 15:16
Opravdu skvely recept, vsem moc chutnalo. Misto mrkve a celeru jsem pouzila mrazenou smes pod svickovou. Bylo to rychlejsi
Di -
|7. 1. 2009 15:21
Já vařím z konzervovaných rajčat ráda, rozhodně je to lepší než protlak. Někde jsem dokonce četla, že v zimě se mají raději použít zavařená rajčata, protože obsahují více vitamínů než ta trochu "nedomrlá" ze skleníku.
Karel Vaněk
|6. 5. 2007 12:36
docela mi to chutnalo.Doporučuji to. z tortelíny a slaným sýrem.
Andrea Kocvarova
|21. 3. 2007 00:26
Ziju v Italii 3 roky e neze by jsem videla moc mrkvy na testovinach,skuste na miste konzervy prolisovat cerstvy rajcata
Mila
|28. 11. 2006 23:55
Katko, staci hopnout do obchodu nebo si je udelat :)
katka
|26. 6. 2005 15:02
nemám žádný
LIBĚNA MAŠOVA
|16. 4. 2004 19:17
TENTO RECEPT JE VINIKAJÍCÍ.VŘELE DOPORUČUJI NEJEN NA HRANOLKY, ALE I NA TĚSTOVINY.