• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Italská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Italská omáčka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • celer kousek
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, celer a za stálého míchání společně dusíme asi 3 minuty.
2
Poté přidáme rajčata i se šťávou a rozmačkáme je vařečkou. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni bez pokličky. Nakonec přidáme kysanou smetanu a dochutíme. Výborná omáčka na hranolky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská caponata

Italská caponata

Italská čočková polévka

Italská čočková polévka

Italská "bramboračka" s artyčoky

Italská "bramboračka" s artyčoky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karolina Rezkova | 17. 9. 2009 15:16

    Opravdu skvely recept, vsem moc chutnalo. Misto mrkve a celeru jsem pouzila mrazenou smes pod svickovou. Bylo to rychlejsi

  • Di - | 7. 1. 2009 15:21

    Já vařím z konzervovaných rajčat ráda, rozhodně je to lepší než protlak. Někde jsem dokonce četla, že v zimě se mají raději použít zavařená rajčata, protože obsahují více vitamínů než ta trochu "nedomrlá" ze skleníku.

  • Karel Vaněk | 6. 5. 2007 12:36

    docela mi to chutnalo.Doporučuji to. z tortelíny a slaným sýrem.

  • Andrea Kocvarova | 21. 3. 2007 00:26

    Ziju v Italii 3 roky e neze by jsem videla moc mrkvy na testovinach,skuste na miste konzervy prolisovat cerstvy rajcata

  • Mila | 28. 11. 2006 23:55

    Katko, staci hopnout do obchodu nebo si je udelat :)

  • katka | 26. 6. 2005 15:02

    nemám žádný

  • LIBĚNA MAŠOVA | 16. 4. 2004 19:17

    TENTO RECEPT JE VINIKAJÍCÍ.VŘELE DOPORUČUJI NEJEN NA HRANOLKY, ALE I NA TĚSTOVINY.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Dušení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Mrkev Olivový olej Pepř mletý Rajčata oloupaná Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

68
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
65
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
51
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
51
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
47
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Italská majonéza
Italská majonéza
Italská marináda
Italská marináda
Italská nakládaná sušená rajčata
Italská nakládaná sušená rajčata
Italská omeleta 2
Italská omeleta 2
Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky
Italská orzo polévka s bazalkovými…
Italská pizza
Italská pizza
  • Recepty.cz
  • Italská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact