• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Italská nakládaná sušená rajčata
Napište svůj komentář k receptu

Italská nakládaná sušená rajčata

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská nakládaná sušená rajčata
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek sušená rajčata
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrnek ocet
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      stroužek česnek
    • 6
      ks snítka tymiánu
    • 4
      ks chilli papričky suché
    • 1,50
      hrnek panenský olivový olej 1,5

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nalejeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Osušíme a dáme do sterilizovaných sklenic společně s bylinkami, česnekem a chilli. Zalejeme olejem a uzavřeme.
2
Vydrží nám hodně dlouho, nejstarší sklenice mám asi 5 let a jsou pořád v pořádku. Olej z rajčat používám do salátů, na potření pizzy a nakládání masa.
3
Ocet je také skvělý do salátů a nakládání, nebo všude tam, kde se používá ochucený ocet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Sušená vepřová panenka

Sušená vepřová panenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 16. 9. 2013 10:43

    Zdravim :-) Chtěla bych se zeptat, jak se postupuje poté, co zalijeme olejem. Už nezavařujeme, pokud ne jak to že vydrží tak dlouho? :-) díky moc za odpověď

  • Jana H. | 14. 5. 2012 18:42

    Prečítala som si recept na rajčata. Zaujala ma poznámka, že sa dajú bežne kúpit v zelenine a za super cenu. V ktorom je to meste? Je to rok starý recept, no ktovie :-[ , možno sa luckymili ozve?

  • Jarka O. | 5. 2. 2012 19:49

    Pořád ještě nejsem vedená jako autorka této fotky!!! Co tam děláte, sakra!

  • Jarka O. | 6. 9. 2011 14:00

    Prosím změnit autora fotky, fotka je moje. Děkuji :-*

  • Petra | 10. 8. 2011 17:15

    Muzete je jist jen tak ;) Je to desna dobrutka. Nebo je muzete pridat k testovinam, masu, k ryzi, do rizota atd... :-)

  • mirka | 24. 6. 2011 15:31

    chtěla bych se zeptat, na co se ta rajčata používají, nebo se jí jen tak? díky

  • pippiva
    pippiva | 3. 6. 2011 22:48

    pardon, vinny, nejak mi tam uteklo b

  • pippiva
    pippiva | 3. 6. 2011 22:47

    Ma italska tchyne pouziva bily binny ocet. ;-)

  • cioccolatino
    cioccolatino | 3. 6. 2011 22:03

    A jaky ocet? Balsamico?

  • Marcela | 5. 1. 2011 06:43

    Včera jsem si poprvé koupila vážená sušená rajčata v nálevu s olejem. Ještě nic tak vynikajícího jsem nejedla.úplně mne uchvátily a to jsem vzala jen 5 dkg na ochutnání.Takže další pamlsek,který budu milovat.

  • Radek P. | 16. 11. 2010 11:45

    Tak mě se teda dle tohoto receptu rajčata nepovedla,s tím octem jsou rajčata kyselá.

  • Jarka O. | 24. 10. 2010 21:00

    Jen hlásím, že v naší výborné prodejně zeleniny mají znovu sušená rajčata z nové sklizně a od loňska podražila o pouhou korunu. Takže 20,-Kč/100g ;-)

  • Jarka O. | 21. 2. 2010 20:03

    Naprosto úžasná záležitost, moc chválím, dávám 1 a posílám fotku. Sušená rajčata z Itálie bez nálevu prodávají u nás v obyčejné zelenině na váhu, 100 g za 19,- Kč.

  • Ivana | 1. 2. 2008 12:00

    Nakládám do normálního oleje (přítel nemá rád olivový pro jeho zvláštní chuť), česnek krájím na plátky a je to naprosto luxusní záležitost. Jen to sušení rajčat trvá věčnost

  • Hedvika | 3. 5. 2007 16:57

    Ještě malou poznámku k tomu receptu. Po zalití olejem je nutné obsah propíchat špejlí,aby vyšel všechen vzduch a nebyly tam bubliny.Mohlo by se to rychleji kazit. A těch 5 let je opravdu dlouho,ale určitě je to tak dobré,že to nevydrží ani týden:-))

  • Hedvika | 3. 5. 2007 16:19

    Rajčata se dají dobře sušit v troubě,ale musíte mít opravdu dobrá zralá sladká rajčata. Nejlépe ta soudkovitá. Rozpůlíte na výšku,pokud je tam hodně vody,tak trošku vydlábnete a na plech dáte nějakou mřížku.Já používám grilovací. Na ni položíte rajčata řeznou stranou dolů,pokapete olejem ,horkovzdušnou troubu dáte na nejmenší teplotu,do dvířek strčíte vařečku,aby byla pootevřená a sušíte 8-12 hodin. Rajčata musí být suchá,ale vláčná. Pak naložíte třeba podle tohoto receptu,vypadá velmi dobře. Tak tak suším já u nás.

  • Majka Rončáková | 3. 5. 2007 14:37

    Ráda bych věděla jak se suší rajčata u nás.

  • Jaromír Ančinec | 3. 5. 2007 01:42

    sušené rajčata jsem poprvé ochutnal v Itálii po příjezdu jsem je ihned žádal v supermarketu a měli mě za blázna, dnes jsou běžné, drahé a většinou hnusné(teda ty v ČR) na Italské nedám dopustit a tento recept strašně rád zkusím!

  • Ivana Přikrylová | 8. 6. 2006 11:37

    Dovezla jsem si sušená rajčata přímo ze Sidílie, takže Váš recept určitě vyzkouším. Díky

  • luckymili | 8. 6. 2006 10:23

    Ne, už není třeba dále tepelně zpracovávat. Tento recept přivezl můj tatínek před spoustu léty z Itálie a maminka ho dlouho připravovala podle staré tradice z rajčat sušených na slunci.

  • Ivana Přikrylová | 6. 6. 2006 15:04

    Ty sklenice se pouze uzavřou a už se tepelně nesterilizují?

  • luckymili | 5. 6. 2006 19:30

    Myslím, že to je podmíněno kvalitou olivového oleje.

  • Airan | 3. 6. 2006 16:56

    Velice zajimavi recept, dekuji. Akorat me zarazi ta doba skladovani 5let - zelenina sterilovana se ma zkonzumovat do roka, marmelady a kompoty do 24mesicu. Ne ze by byli pak zkazeni ale meni se chut. Jinak napad na pouziti oleje a octa je uzasny!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nakládaná a sušená rajčata
Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Chilli papričky Ocet Panenský olivový olej Snítka tymiánu Sušená rajčata Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
18
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
17
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Italská kuřecí roláda
Italská kuřecí roláda
Italská majonéza
Italská majonéza
Italská marináda
Italská marináda
Italská omáčka
Italská omáčka
Italská omeleta 2
Italská omeleta 2
Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky
Italská orzo polévka s bazalkovými…
  • Recepty.cz
  • Italská nakládaná sušená rajčata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact