• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Italská nakládaná sušená rajčata
Napište svůj komentář k receptu

Italská nakládaná sušená rajčata

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská nakládaná sušená rajčata
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek sušená rajčata
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrnek ocet
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      stroužek česnek
    • 6
      ks snítka tymiánu
    • 4
      ks chilli papričky suché
    • 1,50
      hrnek panenský olivový olej 1,5

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nalejeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Osušíme a dáme do sterilizovaných sklenic společně s bylinkami, česnekem a chilli. Zalejeme olejem a uzavřeme.
2
Vydrží nám hodně dlouho, nejstarší sklenice mám asi 5 let a jsou pořád v pořádku. Olej z rajčat používám do salátů, na potření pizzy a nakládání masa.
3
Ocet je také skvělý do salátů a nakládání, nebo všude tam, kde se používá ochucený ocet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Sušená vepřová panenka

Sušená vepřová panenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 16. 9. 2013 10:43

    Zdravim :-) Chtěla bych se zeptat, jak se postupuje poté, co zalijeme olejem. Už nezavařujeme, pokud ne jak to že vydrží tak dlouho? :-) díky moc za odpověď

  • Jana H. | 14. 5. 2012 18:42

    Prečítala som si recept na rajčata. Zaujala ma poznámka, že sa dajú bežne kúpit v zelenine a za super cenu. V ktorom je to meste? Je to rok starý recept, no ktovie :-[ , možno sa luckymili ozve?

  • Jarka O. | 5. 2. 2012 19:49

    Pořád ještě nejsem vedená jako autorka této fotky!!! Co tam děláte, sakra!

  • Jarka O. | 6. 9. 2011 14:00

    Prosím změnit autora fotky, fotka je moje. Děkuji :-*

  • Petra | 10. 8. 2011 17:15

    Muzete je jist jen tak ;) Je to desna dobrutka. Nebo je muzete pridat k testovinam, masu, k ryzi, do rizota atd... :-)

  • mirka | 24. 6. 2011 15:31

    chtěla bych se zeptat, na co se ta rajčata používají, nebo se jí jen tak? díky

  • pippiva
    pippiva | 3. 6. 2011 22:48

    pardon, vinny, nejak mi tam uteklo b

  • pippiva
    pippiva | 3. 6. 2011 22:47

    Ma italska tchyne pouziva bily binny ocet. ;-)

  • cioccolatino
    cioccolatino | 3. 6. 2011 22:03

    A jaky ocet? Balsamico?

  • Marcela | 5. 1. 2011 06:43

    Včera jsem si poprvé koupila vážená sušená rajčata v nálevu s olejem. Ještě nic tak vynikajícího jsem nejedla.úplně mne uchvátily a to jsem vzala jen 5 dkg na ochutnání.Takže další pamlsek,který budu milovat.

  • Radek P. | 16. 11. 2010 11:45

    Tak mě se teda dle tohoto receptu rajčata nepovedla,s tím octem jsou rajčata kyselá.

  • Jarka O. | 24. 10. 2010 21:00

    Jen hlásím, že v naší výborné prodejně zeleniny mají znovu sušená rajčata z nové sklizně a od loňska podražila o pouhou korunu. Takže 20,-Kč/100g ;-)

  • Jarka O. | 21. 2. 2010 20:03

    Naprosto úžasná záležitost, moc chválím, dávám 1 a posílám fotku. Sušená rajčata z Itálie bez nálevu prodávají u nás v obyčejné zelenině na váhu, 100 g za 19,- Kč.

  • Ivana | 1. 2. 2008 12:00

    Nakládám do normálního oleje (přítel nemá rád olivový pro jeho zvláštní chuť), česnek krájím na plátky a je to naprosto luxusní záležitost. Jen to sušení rajčat trvá věčnost

  • Hedvika | 3. 5. 2007 16:57

    Ještě malou poznámku k tomu receptu. Po zalití olejem je nutné obsah propíchat špejlí,aby vyšel všechen vzduch a nebyly tam bubliny.Mohlo by se to rychleji kazit. A těch 5 let je opravdu dlouho,ale určitě je to tak dobré,že to nevydrží ani týden:-))

  • Hedvika | 3. 5. 2007 16:19

    Rajčata se dají dobře sušit v troubě,ale musíte mít opravdu dobrá zralá sladká rajčata. Nejlépe ta soudkovitá. Rozpůlíte na výšku,pokud je tam hodně vody,tak trošku vydlábnete a na plech dáte nějakou mřížku.Já používám grilovací. Na ni položíte rajčata řeznou stranou dolů,pokapete olejem ,horkovzdušnou troubu dáte na nejmenší teplotu,do dvířek strčíte vařečku,aby byla pootevřená a sušíte 8-12 hodin. Rajčata musí být suchá,ale vláčná. Pak naložíte třeba podle tohoto receptu,vypadá velmi dobře. Tak tak suším já u nás.

  • Majka Rončáková | 3. 5. 2007 14:37

    Ráda bych věděla jak se suší rajčata u nás.

  • Jaromír Ančinec | 3. 5. 2007 01:42

    sušené rajčata jsem poprvé ochutnal v Itálii po příjezdu jsem je ihned žádal v supermarketu a měli mě za blázna, dnes jsou běžné, drahé a většinou hnusné(teda ty v ČR) na Italské nedám dopustit a tento recept strašně rád zkusím!

  • Ivana Přikrylová | 8. 6. 2006 11:37

    Dovezla jsem si sušená rajčata přímo ze Sidílie, takže Váš recept určitě vyzkouším. Díky

  • luckymili | 8. 6. 2006 10:23

    Ne, už není třeba dále tepelně zpracovávat. Tento recept přivezl můj tatínek před spoustu léty z Itálie a maminka ho dlouho připravovala podle staré tradice z rajčat sušených na slunci.

  • Ivana Přikrylová | 6. 6. 2006 15:04

    Ty sklenice se pouze uzavřou a už se tepelně nesterilizují?

  • luckymili | 5. 6. 2006 19:30

    Myslím, že to je podmíněno kvalitou olivového oleje.

  • Airan | 3. 6. 2006 16:56

    Velice zajimavi recept, dekuji. Akorat me zarazi ta doba skladovani 5let - zelenina sterilovana se ma zkonzumovat do roka, marmelady a kompoty do 24mesicu. Ne ze by byli pak zkazeni ale meni se chut. Jinak napad na pouziti oleje a octa je uzasny!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nakládaná a sušená rajčata
Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Chilli papričky Ocet Panenský olivový olej Snítka tymiánu Sušená rajčata Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Linecké banánky

Linecké banánky

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

130
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
89
Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice / květák v…
73
Čočková polévka se slaninou
Čočková polévka se…
59
Progresivní špagety, základní recept
Progresivní špagety,…
44
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Domov plný léků a oddělené postele: Gottová ukázala ráj v Helsinkách

Domov plný léků a oddělené postele: Gottová ukázala ráj v Helsinkách

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Italská kuřecí roláda
Italská kuřecí roláda
Italská majonéza
Italská majonéza
Italská marináda
Italská marináda
Italská omáčka
Italská omáčka
Italská omeleta 2
Italská omeleta 2
Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky
Italská orzo polévka s bazalkovými…
  • Recepty.cz
  • Italská nakládaná sušená rajčata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact