• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italská focaccia podle mojí tchyně
Napište svůj komentář k receptu

Italská focaccia podle mojí tchyně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská focaccia podle mojí tchyně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Testo
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 350
      ml vlažná voda cca
    • 40
      ml olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      kostka droždí
  • Variace c. 1
    • brambory
    • tvrdý sýr muze byt uzeny
    • oregáno
  • Variace c. 2
    • nakládaná loupaná rajčata
    • olivy zelene nebo cerne, vypeckovane
    • bazalka
  • Variace c. 3
    • cuketa
    • tvrdý sýr muze byt i uzeny
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme kynout minimálně 1 hodinu. Po vykynutí těsto přeneseme na velký plech, pomazaný olivovým olejem, rovnoměrně jej rozprostřeme po celém plechu, tato operace vyžaduje trochu trpělivosti, protože těsto se "vrací". Necháme kynout cca 30 minut a poklademe náplní. Pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200°C po dobu cca 25 - 30 minut.
2
Variace č.1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na tenké (co nejtenčí) plátky. Sýr nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm). Těsto poklademe plátky sýru, pak plátky brambor. Plátky brambor naskládáme tak, že se trochu překrývají. Osolíme, posypeme oreganem, hojně zakapeme olivovým olejem a dáme péci.
3
Variace č. 2. Rajčata pokrájíme na kousky a "rozmažeme" je po těste (rajčat nesmí být mnoho, těsto by němelo být příliš mokré). Sem tam do těsta vtlačíme olivy, osolíme, poklademe pár lístky čerstvé bazalky, hojně pokapeme olivovým olejem a dáme upéct.
4
Variace č. 3. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka nebo plátky (neloupeme). Sýr nakrájíme také na plátky, těsto poklademe sýrem, cuketou (plátky se překrývají), osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a upečeme.
5
Množství těsta je na 1 focacciu, pokud použijete velký plech (36x40 cm). Můžete také poklást dvěma naplněmi ( např. půl brambory, půl rajčata). A nebo můžete použít dortovou a koláčovou formu a máte focaccie 2.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská focaccia

Italská focaccia

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:56

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:10

    Prosim o pridani receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky
Pokrmy Chuťovky Pečivo Slané Snídaně Večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Cuketa Cukr Droždí Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Olivy Oregáno Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Tvrdý sýr Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Minipizzy

Minipizzy

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

72
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
48
Americké lívance
Americké lívance
24
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Virgin mojito
Virgin mojito
16
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Italská caponata
Italská caponata
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
Italská focaccia
Italská focaccia
Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Italská kuchyně- předkrmy - salát…
Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Italská kuřecí roláda
Italská kuřecí roláda
  • Recepty.cz
  • Italská focaccia podle mojí tchyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact