• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská focaccia
Napište svůj komentář k receptu

Italská focaccia

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská focaccia
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 400
      ml voda
    • 0,50
      ks droždí
    • sůl
    • 50
      ml olivový olej

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem.
2
Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10 - 12 minut na 220 - 250°. Poté je necháme vychladnout. Recept mi dala kamarádka, která to viděla v televizi a musím říct, že je to vynikající pečivo. Podle chuti lze přidat i bylinky nebo olivy, záleží na fantazii.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská focaccia podle mojí tchyně

Italská focaccia podle mojí tchyně

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Celozrnná focaccia bez kynutí

Celozrnná focaccia bez kynutí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JEDNODUŠE | 24. 7. 2020 17:08

    Když tu žádný obrázek nebyl vložila jsemjá foto mého výtvoru (28.5.2020).Dnes opět peču Focacciu.

  • JEDNODUŠE | 28. 5. 2020 00:13

    Mouku jsem ještě trochu přidávala. Pečivo je dobré ,příprava rychlá. dělala jsem z větší dávky na celý plech a pekla jsem 45 minut při 180 ° C .Při 220-250°C bych aspon tedy v mé troube měla brzy tmavé,tak peču podle zkušenosti s rohlíky a klasickým chlebem. :|

  • Klára Stoszková | 21. 3. 2019 14:33

    Přidala jsem ještě trochu mouky, peklo se to o něco déle a do těsta bych příště přidala trochu soli. Navrch jsem naskládala černé olivy a cherry rajcata. Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/italska-focaccia-18778

  • Thinuviel | 18. 7. 2012 09:59

    Jednoduché, rychlé, dobré - jen doporučuji konzumovat ještě v den upečení...druhý den už byly trošku tužší...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Olivový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Guláš

Guláš

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

48
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
15
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
13
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka sloní žrádlo

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská caponata
Italská caponata
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Italská kuchyně- předkrmy - salát…
Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
  • Recepty.cz
  • Italská focaccia
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact