• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Italská čočková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Italská čočková polévka

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská čočková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g čočka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • řapíkatý celer 1 rapik
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks cuketa
    • bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • kmín pul lzicky
    • olivový olej
    • těstoviny neni nutno

Postup přípravy receptu

1
Cibuli,mrkev a řapík celeru (bez listů) nakrájíme na drobno, bramboru a cuketu na menší kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a dáme orestovat cibuli, mrkev, celer a celý stroužek česneku. Poté přidáme propláchnutou čočku, koření, kostičky brambory a zalijeme asi 1,5 l studené vody. Přivedeme k varu, přidáme cuketu a vaříme, dokud cočka nezměkne. Nakonec osolíme. Polévka se nezahušťuje, pokud buchom ji chtěli zahustit, můžeme odebrat a rozmixovat malé množství čočky přímo z polévky a takto ji zahusit. Podáváme s čerstvým pečivem, každou porci pokapeme panenským olivovým olejem. Také můžeme zvlašť uvařit těstoviny menší velikosti (těstovinová rýže atp.), které při podávání polévky přidáme do talíře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky

Italská orzo polévka s bazalkovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 20. 7. 2016 09:31

    Polévka je výborná, dávám 1.

  • lestray | 14. 10. 2013 14:13

    italska kuchyně? :-D:-D tady si z nás někdo dělá srandu :-D:-D

  • Megan | 16. 7. 2013 17:38

    Skvela :-*

  • SonaH | 9. 12. 2012 14:07

    Já jsem nepřidávala těstoviny, ani oliv. olej, ani nebylo třeba rozmixovávat a polévka nám moc chutnala.

  • čočka | 4. 5. 2012 01:14

    děláte si srandu????od pohledu je to k zblití,prej italskááá,haha

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:34

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:08

    prosim o dopsani hacku a carek v nazvu a pridani receptu do italske kuchyne, diky :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Čočková, z červené čočky
Zdravě i chutně Polévky Zelenina Luštěniny Oběd Večeře Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Čočka Cuketa Hřebíček Kmín Mrkev Olivový olej Řapíkatý celer Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

74
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
52
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
50
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
36
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská caponata
Italská caponata
Italská focaccia
Italská focaccia
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Italská kuchyně- předkrmy - salát…
  • Recepty.cz
  • Italská čočková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact