• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská čočková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Italská čočková polévka

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská čočková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g čočka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • řapíkatý celer 1 rapik
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks cuketa
    • bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • kmín pul lzicky
    • olivový olej
    • těstoviny neni nutno

Postup přípravy receptu

1
Cibuli,mrkev a řapík celeru (bez listů) nakrájíme na drobno, bramboru a cuketu na menší kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a dáme orestovat cibuli, mrkev, celer a celý stroužek česneku. Poté přidáme propláchnutou čočku, koření, kostičky brambory a zalijeme asi 1,5 l studené vody. Přivedeme k varu, přidáme cuketu a vaříme, dokud cočka nezměkne. Nakonec osolíme. Polévka se nezahušťuje, pokud buchom ji chtěli zahustit, můžeme odebrat a rozmixovat malé množství čočky přímo z polévky a takto ji zahusit. Podáváme s čerstvým pečivem, každou porci pokapeme panenským olivovým olejem. Také můžeme zvlašť uvařit těstoviny menší velikosti (těstovinová rýže atp.), které při podávání polévky přidáme do talíře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky

Italská orzo polévka s bazalkovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 20. 7. 2016 09:31

    Polévka je výborná, dávám 1.

  • lestray | 14. 10. 2013 14:13

    italska kuchyně? :-D:-D tady si z nás někdo dělá srandu :-D:-D

  • Megan | 16. 7. 2013 17:38

    Skvela :-*

  • SonaH | 9. 12. 2012 14:07

    Já jsem nepřidávala těstoviny, ani oliv. olej, ani nebylo třeba rozmixovávat a polévka nám moc chutnala.

  • čočka | 4. 5. 2012 01:14

    děláte si srandu????od pohledu je to k zblití,prej italskááá,haha

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:34

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:08

    prosim o dopsani hacku a carek v nazvu a pridani receptu do italske kuchyne, diky :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Čočková, z červené čočky
Zdravě i chutně Polévky Zelenina Luštěniny Oběd Večeře Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Čočka Cuketa Hřebíček Kmín Mrkev Olivový olej Řapíkatý celer Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Dobré špízy

Dobré špízy

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Francouzský dresing
Francouzský dresing
15
Velký piškotový korpus
Velký piškotový korpus
15
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská caponata
Italská caponata
Italská focaccia
Italská focaccia
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Italská kuchyně- předkrmy - salát…
  • Recepty.cz
  • Italská čočková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact