• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská čočková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Italská čočková polévka

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská čočková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g čočka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • řapíkatý celer 1 rapik
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks cuketa
    • bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • kmín pul lzicky
    • olivový olej
    • těstoviny neni nutno

Postup přípravy receptu

1
Cibuli,mrkev a řapík celeru (bez listů) nakrájíme na drobno, bramboru a cuketu na menší kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a dáme orestovat cibuli, mrkev, celer a celý stroužek česneku. Poté přidáme propláchnutou čočku, koření, kostičky brambory a zalijeme asi 1,5 l studené vody. Přivedeme k varu, přidáme cuketu a vaříme, dokud cočka nezměkne. Nakonec osolíme. Polévka se nezahušťuje, pokud buchom ji chtěli zahustit, můžeme odebrat a rozmixovat malé množství čočky přímo z polévky a takto ji zahusit. Podáváme s čerstvým pečivem, každou porci pokapeme panenským olivovým olejem. Také můžeme zvlašť uvařit těstoviny menší velikosti (těstovinová rýže atp.), které při podávání polévky přidáme do talíře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky

Italská orzo polévka s bazalkovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 20. 7. 2016 09:31

    Polévka je výborná, dávám 1.

  • lestray | 14. 10. 2013 14:13

    italska kuchyně? :-D:-D tady si z nás někdo dělá srandu :-D:-D

  • Megan | 16. 7. 2013 17:38

    Skvela :-*

  • SonaH | 9. 12. 2012 14:07

    Já jsem nepřidávala těstoviny, ani oliv. olej, ani nebylo třeba rozmixovávat a polévka nám moc chutnala.

  • čočka | 4. 5. 2012 01:14

    děláte si srandu????od pohledu je to k zblití,prej italskááá,haha

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:34

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:08

    prosim o dopsani hacku a carek v nazvu a pridani receptu do italske kuchyne, diky :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Čočková, z červené čočky
Zdravě i chutně Polévky Zelenina Luštěniny Oběd Večeře Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Čočka Cuketa Hřebíček Kmín Mrkev Olivový olej Řapíkatý celer Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

40
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská caponata
Italská caponata
Italská focaccia
Italská focaccia
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Italská kuchyně- předkrmy - salát…
  • Recepty.cz
  • Italská čočková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact