Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a jogurtem, přidáme olej, citronovou kůru a šťávu z půlky citronu a bramborový škrob a pomleté mandle (ty nemusí být nebo lze použít pomleté lískové nebo vlašské ořechy). Nakonec opatrně vmícháme sníh bílků, který přidáváme po třetinách. Vlijeme do bábovkové nebo dortové formy (ciambella znamená kruh, forma by teda měla být kulatá, ale dá se samozřejmě použít i čtvercový, spíš menší plech) a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-40 minut - zkoušíme špejlí. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
2
Poznámka: Těsto příliš nenaskočí, není v něm prášek do pečiva, ani soda, ale díky bílkům je hezky nadýchané, buchta je vláčná a skutečně moc dobrá a přitom jednoduchá. A protože v ní není mouka, je vhodná i pro celiaky.