• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Italská caponata
Napište svůj komentář k receptu

Italská caponata

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská caponata
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • 2
      ks paprika 1 zluta a 1 cervena
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 stonek
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata nebo 400 g rajcatoveho pyre
    • 2
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      stroužek česnek
    • 20
      g piniové oříšky
    • 40
      g kapary
    • 20
      g rozinky
    • bazalka cerstva,asi 10 listku
    • 60
      g olivy zelene a cerne vypeckovane
    • cukr
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit, po vypocení nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a celer nakrájíme na drobno. V pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme lilek a papriky. Dáme si je bokem. Cibuli, celer a česnek (česnek necháme celý) osmažíme v dostatečném množství oleje, přidáme bazalku a rozmačkaná sterilovaná rajčata (nebo pyré), osolíme a necháme vařit asi 10 minut, odstraníme česnek a přidáme olivy, rozinky, pinie, kapary, lžíci cukru, vinný ocet, papriky s lilkem, promíchame, případně dosolíme a necháme vařit 15 - 20 minut. Podáváme vlažné s čerstvým pečivem. Caponata bude ještě lepší na druhý den, kdy se chuť rozleží. Pokud ji uchováváme v lednici, je dobře ji vytáhnout alespoň 2 hodiny před podáváním.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

La caponata - varianta s cibulí

La caponata - varianta s cibulí

Caponata

Caponata

Italská omáčka

Italská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Women north face denali jacket sale PURPLE | 1. 11. 2013 14:56

    It is my belief that all of us are trained to behave like a bunch of Don Quixote fighting wind mills instead of dragons. Women north face denali jacket sale PURPLE http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-purple-p-273.html

  • Jarka O. | 12. 9. 2011 15:25

    To je jasné, každá velká dobrota má varianty ;-) Ostatně, Frantíci se prý učili vařit od Italů :-D Každopádně mají obě kuchyně leccos společného :-P

  • pippiva
    pippiva | 12. 9. 2011 14:56

    Zdravim, Jarko. Trochu je to podobne, ale tohle je sicilska klasika. Take existuje nekolik dalsich variant. :-) ;-)

  • Jarka O. | 12. 9. 2011 11:11

    Je to trochu podobné francouzskému ratatouille...zeleninové směsi a ještě když je tam lilek, zbožňuju :-P <3

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:36

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:09

    Prosim o dopsani receptu k italske kuchyni, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Vegani Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílý vinný ocet Česnek Cibule Cukr Kapary Lilek Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Olivy Paprika Piniové oříšky Řapíkatý celer Rozinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

78
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko
33
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý borůvkový koláč
31
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
Italská focaccia
Italská focaccia
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská focaccia podle mojí tchyně
  • Recepty.cz
  • Italská caponata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact