g
nakládaná loupaná rajčata
nebo 400 g rajcatoveho pyre
2
lžíce
bílý vinný ocet
2
stroužek
česnek
20
g
piniové oříšky
40
g
kapary
20
g
rozinky
bazalka
cerstva,asi 10 listku
60
g
olivy
zelene a cerne vypeckovane
cukr
olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit, po vypocení nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a celer nakrájíme na drobno. V pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme lilek a papriky. Dáme si je bokem. Cibuli, celer a česnek (česnek necháme celý) osmažíme v dostatečném množství oleje, přidáme bazalku a rozmačkaná sterilovaná rajčata (nebo pyré), osolíme a necháme vařit asi 10 minut, odstraníme česnek a přidáme olivy, rozinky, pinie, kapary, lžíci cukru, vinný ocet, papriky s lilkem, promíchame, případně dosolíme a necháme vařit 15 - 20 minut. Podáváme vlažné s čerstvým pečivem. Caponata bude ještě lepší na druhý den, kdy se chuť rozleží. Pokud ji uchováváme v lednici, je dobře ji vytáhnout alespoň 2 hodiny před podáváním.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Women north face denali jacket sale PURPLE
|1. 11. 2013 14:56
It is my belief that all of us are trained to behave like a bunch of Don Quixote fighting wind mills instead of dragons.
Women north face denali jacket sale PURPLE http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-purple-p-273.html
Jarka O.
|12. 9. 2011 15:25
To je jasné, každá velká dobrota má varianty ;-) Ostatně, Frantíci se prý učili vařit od Italů :-D Každopádně mají obě kuchyně leccos společného :-P