• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italská caponata
Napište svůj komentář k receptu

Italská caponata

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská caponata
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • 2
      ks paprika 1 zluta a 1 cervena
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 stonek
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata nebo 400 g rajcatoveho pyre
    • 2
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      stroužek česnek
    • 20
      g piniové oříšky
    • 40
      g kapary
    • 20
      g rozinky
    • bazalka cerstva,asi 10 listku
    • 60
      g olivy zelene a cerne vypeckovane
    • cukr
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit, po vypocení nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a celer nakrájíme na drobno. V pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme lilek a papriky. Dáme si je bokem. Cibuli, celer a česnek (česnek necháme celý) osmažíme v dostatečném množství oleje, přidáme bazalku a rozmačkaná sterilovaná rajčata (nebo pyré), osolíme a necháme vařit asi 10 minut, odstraníme česnek a přidáme olivy, rozinky, pinie, kapary, lžíci cukru, vinný ocet, papriky s lilkem, promíchame, případně dosolíme a necháme vařit 15 - 20 minut. Podáváme vlažné s čerstvým pečivem. Caponata bude ještě lepší na druhý den, kdy se chuť rozleží. Pokud ji uchováváme v lednici, je dobře ji vytáhnout alespoň 2 hodiny před podáváním.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

La caponata - varianta s cibulí

La caponata - varianta s cibulí

Caponata

Caponata

Italská omáčka

Italská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Women north face denali jacket sale PURPLE | 1. 11. 2013 14:56

    It is my belief that all of us are trained to behave like a bunch of Don Quixote fighting wind mills instead of dragons. Women north face denali jacket sale PURPLE http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-purple-p-273.html

  • Jarka O. | 12. 9. 2011 15:25

    To je jasné, každá velká dobrota má varianty ;-) Ostatně, Frantíci se prý učili vařit od Italů :-D Každopádně mají obě kuchyně leccos společného :-P

  • pippiva
    pippiva | 12. 9. 2011 14:56

    Zdravim, Jarko. Trochu je to podobne, ale tohle je sicilska klasika. Take existuje nekolik dalsich variant. :-) ;-)

  • Jarka O. | 12. 9. 2011 11:11

    Je to trochu podobné francouzskému ratatouille...zeleninové směsi a ještě když je tam lilek, zbožňuju :-P <3

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:36

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:09

    Prosim o dopsani receptu k italske kuchyni, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Vegani Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílý vinný ocet Česnek Cibule Cukr Kapary Lilek Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Olivy Paprika Piniové oříšky Řapíkatý celer Rozinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Pribináček

Pribináček

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
11
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
Italská focaccia
Italská focaccia
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská focaccia podle mojí tchyně
  • Recepty.cz
  • Italská caponata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact