• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Italská caponata
Napište svůj komentář k receptu

Italská caponata

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská caponata
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • 2
      ks paprika 1 zluta a 1 cervena
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 stonek
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata nebo 400 g rajcatoveho pyre
    • 2
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      stroužek česnek
    • 20
      g piniové oříšky
    • 40
      g kapary
    • 20
      g rozinky
    • bazalka cerstva,asi 10 listku
    • 60
      g olivy zelene a cerne vypeckovane
    • cukr
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit, po vypocení nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a celer nakrájíme na drobno. V pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme lilek a papriky. Dáme si je bokem. Cibuli, celer a česnek (česnek necháme celý) osmažíme v dostatečném množství oleje, přidáme bazalku a rozmačkaná sterilovaná rajčata (nebo pyré), osolíme a necháme vařit asi 10 minut, odstraníme česnek a přidáme olivy, rozinky, pinie, kapary, lžíci cukru, vinný ocet, papriky s lilkem, promíchame, případně dosolíme a necháme vařit 15 - 20 minut. Podáváme vlažné s čerstvým pečivem. Caponata bude ještě lepší na druhý den, kdy se chuť rozleží. Pokud ji uchováváme v lednici, je dobře ji vytáhnout alespoň 2 hodiny před podáváním.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

La caponata - varianta s cibulí

La caponata - varianta s cibulí

Caponata

Caponata

Italská omáčka

Italská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Women north face denali jacket sale PURPLE | 1. 11. 2013 14:56

    It is my belief that all of us are trained to behave like a bunch of Don Quixote fighting wind mills instead of dragons. Women north face denali jacket sale PURPLE http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-purple-p-273.html

  • Jarka O. | 12. 9. 2011 15:25

    To je jasné, každá velká dobrota má varianty ;-) Ostatně, Frantíci se prý učili vařit od Italů :-D Každopádně mají obě kuchyně leccos společného :-P

  • pippiva
    pippiva | 12. 9. 2011 14:56

    Zdravim, Jarko. Trochu je to podobne, ale tohle je sicilska klasika. Take existuje nekolik dalsich variant. :-) ;-)

  • Jarka O. | 12. 9. 2011 11:11

    Je to trochu podobné francouzskému ratatouille...zeleninové směsi a ještě když je tam lilek, zbožňuju :-P <3

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:36

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:09

    Prosim o dopsani receptu k italske kuchyni, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Vegani Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílý vinný ocet Česnek Cibule Cukr Kapary Lilek Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Olivy Paprika Piniové oříšky Řapíkatý celer Rozinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

123
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
116
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
94
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
76
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
66
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
Italská focaccia
Italská focaccia
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská focaccia podle mojí tchyně
  • Recepty.cz
  • Italská caponata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact