• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italská "bramboračka" s artyčoky
Napište svůj komentář k receptu

Italská "bramboračka" s artyčoky

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks brambory vetsi
    • 5
      ks artyčoky 4-5 kusu
    • 1
      ks cibule mensi
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 rapik
    • 1
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a řapík bez listu nakrájíme na drobno a spolu s celým česnekem jemně osmahneme na oleji. Přidáme brambory, zalijeme studenou vodou (cca 0,7 l), osolíme a přivedeme k varu. Po 10 minutách přidáme propláchlé a nakrájené artyčoky a necháme vařit dalších 20 minut. Polévka se nezahušťuje, podáváme s nakrájenou petrželovou natí nebo posypeme strouhaným parmesanem.
2
Příprava artyčoků: Otrháme tvrdé listy, které jsou u stonku, dokud nedojdeme k vrstvě měkkých lístků. Měkké lístky poznáme, když jdou v půlce přetrhnout rukou. Odřízneme tvrdé špičky zbývajících lístků, stonek ořežeme a artyčok rozpulíme. Pokud je v artyčoku chmýří, musíme chmýří odstranit. Každý artyčok rozřízneme na 8 dílků a vložíme do misky s vodou, do které jsme přidali citronovou šťávu. Citronová šťáva zabraní, aby očištěné artyčoky zčernaly. Také doporučuji při čištění použít jemné gumové rukavice a nebo si ruce potírat citronovou šťávou. Přikládám foto čištění artyčoků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Cizrna s artyčoky a rozmarýnem

Cizrna s artyčoky a rozmarýnem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:28

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:07

    Prosim o pridani receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Zelenina
Pokrmy Polévky Z brambor Ze zeleniny Večeře Pozdní večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Brambory Česnek Cibule Mrkev Olivový olej Petrželka Řapíkatý celer
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

67
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
29
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v parmazánu se…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Andrea Kašpárková oplakává tatínka: Co prozradilo parte

Andrea Kašpárková oplakává tatínka: Co prozradilo parte

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská caponata
Italská caponata
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
  • Recepty.cz
  • Italská "bramboračka" s artyčoky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact