• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Italská "bramboračka" s artyčoky
Napište svůj komentář k receptu

Italská "bramboračka" s artyčoky

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks brambory vetsi
    • 5
      ks artyčoky 4-5 kusu
    • 1
      ks cibule mensi
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 rapik
    • 1
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a řapík bez listu nakrájíme na drobno a spolu s celým česnekem jemně osmahneme na oleji. Přidáme brambory, zalijeme studenou vodou (cca 0,7 l), osolíme a přivedeme k varu. Po 10 minutách přidáme propláchlé a nakrájené artyčoky a necháme vařit dalších 20 minut. Polévka se nezahušťuje, podáváme s nakrájenou petrželovou natí nebo posypeme strouhaným parmesanem.
2
Příprava artyčoků: Otrháme tvrdé listy, které jsou u stonku, dokud nedojdeme k vrstvě měkkých lístků. Měkké lístky poznáme, když jdou v půlce přetrhnout rukou. Odřízneme tvrdé špičky zbývajících lístků, stonek ořežeme a artyčok rozpulíme. Pokud je v artyčoku chmýří, musíme chmýří odstranit. Každý artyčok rozřízneme na 8 dílků a vložíme do misky s vodou, do které jsme přidali citronovou šťávu. Citronová šťáva zabraní, aby očištěné artyčoky zčernaly. Také doporučuji při čištění použít jemné gumové rukavice a nebo si ruce potírat citronovou šťávou. Přikládám foto čištění artyčoků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Cizrna s artyčoky a rozmarýnem

Cizrna s artyčoky a rozmarýnem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:28

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:07

    Prosim o pridani receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Zelenina
Pokrmy Polévky Z brambor Ze zeleniny Večeře Pozdní večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Brambory Česnek Cibule Mrkev Olivový olej Petrželka Řapíkatý celer
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

81
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
33
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Tonda Hardt slavil »90«: Překvapení na jevišti! A pěkně černý humor...

Tonda Hardt slavil »90«: Překvapení na jevišti! A pěkně černý humor...

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Další doporučené recepty:

Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská caponata
Italská caponata
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
  • Recepty.cz
  • Italská "bramboračka" s artyčoky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact