• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italská bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Italská bábovka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 27
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 250
      g mascarpone
    • 250
      g ricotta
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky, cukr a mascarpone, přidáme ricottu, mouku s práškem, rozinky a ušlehaný sníh z bílků. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě - asi 1 hodinu při 160 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je propečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská caponata

Italská caponata

Italská čočková polévka

Italská čočková polévka

Italská "bramboračka" s artyčoky

Italská "bramboračka" s artyčoky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela Barvínková | 14. 3. 2017 17:22

    Je výborná, pouze místo ricotty ( neměla jsem ji ) jsem použila tvaroh a rozinky, které nemáme rádi, jsem nahradila rozpuštěnou čokoládou vlitou do formy. Je vlácna, ne sucha, děti byly nadšené :-) :-) Peču podruhé :)

  • eyza | 26. 3. 2015 11:54

    bábovka je vláčna, jemná, nadýchaná, nepresladená, neškriabe v hrdle .urobila som ju s menšími úpravami: 280 g polohr. múky, 5 vajec, 2 vanilkové cukre so sušenou citrónovou korou, 50 g kandovanej citrón. kory, 40 g vopred namočených hrozienok, pdp s vínnym kameňom a len 200 g ricotty...piekla som ju v kamenine na 190 °C spolu s pekáčom a vodou v ňom prvých 25 min, potom som dopekala bez plechu ale zato prikryté alobalom ešte asi 40 min...jedna z naj báboviek, zaraďujem natrvalo do svojho receptára ;-)

  • Meng | 12. 7. 2013 15:54

    Boom shaaklaka boom boom, problem solved.

  • pippiva
    pippiva | 18. 10. 2011 17:18

    Babovka je dobra, vlacna. Na muj vkus trochu "hutna", priste bych ji zkusila udelat s moukou hladkou. :-)

  • anonym | 11. 7. 2011 17:46

    mnam!!!!!!!!!!!!! to je vinikajcí

  • Karla Vilimkova | 10. 7. 2008 11:15

    Ricotta nei jen ovci ale i kozi a taky z normalniho mleka. rekneme ze je proste asi nejblize nasemu mekkemu tvarohu jak rikal pan Oldrich. Muze byt i ricotta affumicata (uzena) ta se vetsinou strouha na ruzne pokrmy (a je velice dobra!!!)Nejsem autor receptu ale myslim si, ze u tohoto receptu se jedna o klasickou ricottu (ne kozi ne ovci) takze se muze nahradit i mekkym tvarohem.

  • Oldřich Gargulák | 9. 7. 2008 20:35

    Cituji Gastronomický sl.: ricotta(rikóta) it.čerstvý, měkký, zrnitý ovčí sýr s velmi jemnou nasládlou chutí,která připomíná náš měkký tvaroh.....Dle mého, tvaroh je kyselejší a chybí mu ta zrnitost.

  • Jana Remková | 9. 7. 2008 20:10

    No,zabijte mne v mé nevědomosti,co je to ricotta?Myslím,že jsem to někde slyšela,ale nemám zdání,kde.Druh sýru?

  • Oldřich Gargulák | 9. 7. 2008 17:15

    Před hodinou jsem měl ricottu v koši(Kaufland), ale pak si řekl-nežer! Kdybych znal tento recept, tak jsem ji vzal. Typuji spíše na "sladký beton" a to já rád. Zuza, nezbývá nám než to odzkoušet.

  • Eva Červenková | 9. 7. 2008 16:03

    tvarohem?

  • Pavla Kozáková | 9. 7. 2008 15:52

    Recept mě zaujal, ale nejsem si jistá, zda seženu ricottu. Pokud se mi to nepodaří, čím ji nehradit? Díky. Pavla

  • Máří | 11. 2. 2008 08:37

    Konsistence je podobná tvarohovým bábovkám, ale je chuťově jemnější. Cukru může být i méně - stačí 200g.

  • Zuza | 10. 2. 2008 15:14

    recept vypadá velice zajímavě a neobvikle určitě vyzkouším.Jen se chci zeptat na výslednou konzistenci a chut? Ale podle receptu vypadá naprosto nebesky nadýchaná...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mascarpone Polohrubá mouka Prášek do pečiva Ricotta Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Milionová polévka

Milionová polévka

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Kuřecí se smetanou a špenátem
Kuřecí se smetanou a…
18
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Pikantní prvenství v Naked Attraction: Piercing v penisu!

Pikantní prvenství v Naked Attraction: Piercing v penisu!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská caponata
Italská caponata
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
Italská focaccia
Italská focaccia
  • Recepty.cz
  • Italská bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact