• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Italská bábovka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 27
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 250
      g mascarpone
    • 250
      g ricotta
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky, cukr a mascarpone, přidáme ricottu, mouku s práškem, rozinky a ušlehaný sníh z bílků. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě - asi 1 hodinu při 160 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je propečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská caponata

Italská caponata

Italská čočková polévka

Italská čočková polévka

Italská "bramboračka" s artyčoky

Italská "bramboračka" s artyčoky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela Barvínková | 14. 3. 2017 17:22

    Je výborná, pouze místo ricotty ( neměla jsem ji ) jsem použila tvaroh a rozinky, které nemáme rádi, jsem nahradila rozpuštěnou čokoládou vlitou do formy. Je vlácna, ne sucha, děti byly nadšené :-) :-) Peču podruhé :)

  • eyza | 26. 3. 2015 11:54

    bábovka je vláčna, jemná, nadýchaná, nepresladená, neškriabe v hrdle .urobila som ju s menšími úpravami: 280 g polohr. múky, 5 vajec, 2 vanilkové cukre so sušenou citrónovou korou, 50 g kandovanej citrón. kory, 40 g vopred namočených hrozienok, pdp s vínnym kameňom a len 200 g ricotty...piekla som ju v kamenine na 190 °C spolu s pekáčom a vodou v ňom prvých 25 min, potom som dopekala bez plechu ale zato prikryté alobalom ešte asi 40 min...jedna z naj báboviek, zaraďujem natrvalo do svojho receptára ;-)

  • Meng | 12. 7. 2013 15:54

    Boom shaaklaka boom boom, problem solved.

  • pippiva
    pippiva | 18. 10. 2011 17:18

    Babovka je dobra, vlacna. Na muj vkus trochu "hutna", priste bych ji zkusila udelat s moukou hladkou. :-)

  • anonym | 11. 7. 2011 17:46

    mnam!!!!!!!!!!!!! to je vinikajcí

  • Karla Vilimkova | 10. 7. 2008 11:15

    Ricotta nei jen ovci ale i kozi a taky z normalniho mleka. rekneme ze je proste asi nejblize nasemu mekkemu tvarohu jak rikal pan Oldrich. Muze byt i ricotta affumicata (uzena) ta se vetsinou strouha na ruzne pokrmy (a je velice dobra!!!)Nejsem autor receptu ale myslim si, ze u tohoto receptu se jedna o klasickou ricottu (ne kozi ne ovci) takze se muze nahradit i mekkym tvarohem.

  • Oldřich Gargulák | 9. 7. 2008 20:35

    Cituji Gastronomický sl.: ricotta(rikóta) it.čerstvý, měkký, zrnitý ovčí sýr s velmi jemnou nasládlou chutí,která připomíná náš měkký tvaroh.....Dle mého, tvaroh je kyselejší a chybí mu ta zrnitost.

  • Jana Remková | 9. 7. 2008 20:10

    No,zabijte mne v mé nevědomosti,co je to ricotta?Myslím,že jsem to někde slyšela,ale nemám zdání,kde.Druh sýru?

  • Oldřich Gargulák | 9. 7. 2008 17:15

    Před hodinou jsem měl ricottu v koši(Kaufland), ale pak si řekl-nežer! Kdybych znal tento recept, tak jsem ji vzal. Typuji spíše na "sladký beton" a to já rád. Zuza, nezbývá nám než to odzkoušet.

  • Eva Červenková | 9. 7. 2008 16:03

    tvarohem?

  • Pavla Kozáková | 9. 7. 2008 15:52

    Recept mě zaujal, ale nejsem si jistá, zda seženu ricottu. Pokud se mi to nepodaří, čím ji nehradit? Díky. Pavla

  • Máří | 11. 2. 2008 08:37

    Konsistence je podobná tvarohovým bábovkám, ale je chuťově jemnější. Cukru může být i méně - stačí 200g.

  • Zuza | 10. 2. 2008 15:14

    recept vypadá velice zajímavě a neobvikle určitě vyzkouším.Jen se chci zeptat na výslednou konzistenci a chut? Ale podle receptu vypadá naprosto nebesky nadýchaná...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mascarpone Polohrubá mouka Prášek do pečiva Ricotta Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Medovník V.

Medovník V.

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Domáci hamburger

Domáci hamburger

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

101
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
74
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
47
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…
40
Horká čokoláda s lískovými oříšky
Horká čokoláda s…
34
Mikulášův horký nápoj
Mikulášův horký nápoj

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Zpěvačka Marta Kubišová (82) se dočkala velké pocty: Vychází na známkách!

Zpěvačka Marta Kubišová (82) se dočkala velké pocty: Vychází na známkách!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská caponata
Italská caponata
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
Italská focaccia
Italská focaccia
  • Recepty.cz
  • Italská bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact