• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italská bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Italská bábovka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 27
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 250
      g mascarpone
    • 250
      g ricotta
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky, cukr a mascarpone, přidáme ricottu, mouku s práškem, rozinky a ušlehaný sníh z bílků. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě - asi 1 hodinu při 160 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je propečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská caponata

Italská caponata

Italská čočková polévka

Italská čočková polévka

Italská "bramboračka" s artyčoky

Italská "bramboračka" s artyčoky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela Barvínková | 14. 3. 2017 17:22

    Je výborná, pouze místo ricotty ( neměla jsem ji ) jsem použila tvaroh a rozinky, které nemáme rádi, jsem nahradila rozpuštěnou čokoládou vlitou do formy. Je vlácna, ne sucha, děti byly nadšené :-) :-) Peču podruhé :)

  • eyza | 26. 3. 2015 11:54

    bábovka je vláčna, jemná, nadýchaná, nepresladená, neškriabe v hrdle .urobila som ju s menšími úpravami: 280 g polohr. múky, 5 vajec, 2 vanilkové cukre so sušenou citrónovou korou, 50 g kandovanej citrón. kory, 40 g vopred namočených hrozienok, pdp s vínnym kameňom a len 200 g ricotty...piekla som ju v kamenine na 190 °C spolu s pekáčom a vodou v ňom prvých 25 min, potom som dopekala bez plechu ale zato prikryté alobalom ešte asi 40 min...jedna z naj báboviek, zaraďujem natrvalo do svojho receptára ;-)

  • Meng | 12. 7. 2013 15:54

    Boom shaaklaka boom boom, problem solved.

  • pippiva
    pippiva | 18. 10. 2011 17:18

    Babovka je dobra, vlacna. Na muj vkus trochu "hutna", priste bych ji zkusila udelat s moukou hladkou. :-)

  • anonym | 11. 7. 2011 17:46

    mnam!!!!!!!!!!!!! to je vinikajcí

  • Karla Vilimkova | 10. 7. 2008 11:15

    Ricotta nei jen ovci ale i kozi a taky z normalniho mleka. rekneme ze je proste asi nejblize nasemu mekkemu tvarohu jak rikal pan Oldrich. Muze byt i ricotta affumicata (uzena) ta se vetsinou strouha na ruzne pokrmy (a je velice dobra!!!)Nejsem autor receptu ale myslim si, ze u tohoto receptu se jedna o klasickou ricottu (ne kozi ne ovci) takze se muze nahradit i mekkym tvarohem.

  • Oldřich Gargulák | 9. 7. 2008 20:35

    Cituji Gastronomický sl.: ricotta(rikóta) it.čerstvý, měkký, zrnitý ovčí sýr s velmi jemnou nasládlou chutí,která připomíná náš měkký tvaroh.....Dle mého, tvaroh je kyselejší a chybí mu ta zrnitost.

  • Jana Remková | 9. 7. 2008 20:10

    No,zabijte mne v mé nevědomosti,co je to ricotta?Myslím,že jsem to někde slyšela,ale nemám zdání,kde.Druh sýru?

  • Oldřich Gargulák | 9. 7. 2008 17:15

    Před hodinou jsem měl ricottu v koši(Kaufland), ale pak si řekl-nežer! Kdybych znal tento recept, tak jsem ji vzal. Typuji spíše na "sladký beton" a to já rád. Zuza, nezbývá nám než to odzkoušet.

  • Eva Červenková | 9. 7. 2008 16:03

    tvarohem?

  • Pavla Kozáková | 9. 7. 2008 15:52

    Recept mě zaujal, ale nejsem si jistá, zda seženu ricottu. Pokud se mi to nepodaří, čím ji nehradit? Díky. Pavla

  • Máří | 11. 2. 2008 08:37

    Konsistence je podobná tvarohovým bábovkám, ale je chuťově jemnější. Cukru může být i méně - stačí 200g.

  • Zuza | 10. 2. 2008 15:14

    recept vypadá velice zajímavě a neobvikle určitě vyzkouším.Jen se chci zeptat na výslednou konzistenci a chut? Ale podle receptu vypadá naprosto nebesky nadýchaná...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mascarpone Polohrubá mouka Prášek do pečiva Ricotta Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
30
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
24
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
22
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
21
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Další doporučené recepty:

Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská caponata
Italská caponata
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
Italská focaccia
Italská focaccia
  • Recepty.cz
  • Italská bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact