• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Išlské dortíčky
Napište svůj komentář k receptu

Išlské dortíčky

autor: Gábina
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Išlské dortíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Poleva
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce voda smíchat za tepla, až se spojí
    • 20
      g kakao
    • ořechy půlky na ozdobu
    • 100
      g cukr
  • Těsto
    • 210
      g hladká mouka
    • skořice
    • 140
      g tuk
    • citronová kůra
    • 20
      g kakao
    • 40
      g mleté ořechy
    • 70
      g cukr
  • Náplň
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička hnědý rum
    • 1
      lžíce zavařenina
    • 150
      g mleté ořechy
    • 100
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Smícháme přísady na těsto a necháme chvíli odpočinout v lednici. Vyválíme asi na 1/4 cm a vykrajujeme kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě. Smícháme přísady na náplň a slepujeme vychladlá kolečka. Poléváme polevou a zdobíme půlkou vlašských ořechů.
2
Poznámka: Ingredience na polevu smícháme za tepla, až se spojí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové dortíčky

Medové dortíčky

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

Kakaové dortíčky

Kakaové dortíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hofman72 | 9. 12. 2016 01:46

    Priserne testo, nemozne dat dohromady, jak blato!

  • Hofman72 | 9. 12. 2016 01:46

    Priserne testo, nemozne dat dohromady, jak blato!

  • Petra | 19. 11. 2015 13:30

    Dobrý den, toto cukroví mám v plánu vyzkoušet, ale ráda bych se zeptala na kolik °C se peče v horkovzdušné troubě? Děkuj8

  • Milka | 20. 12. 2007 14:50

    Sú výborné, jemné a makké a voňavé. Ďakujem za recept.

  • Anna R | 11. 12. 2007 19:47

    Veroniko, dělám je už dvacet let a krém dělám tak okolo 20.12,ale musím říct, že nejlepší jsou tak těsně po svátcích . Vydrží docela dlouho, co nesníme zamrazím a jsou výborný třeba i na velikonoce.

  • veronika | 9. 12. 2007 21:24

    A jak hodně nebo málo dopředu se promazávají? vzhledem k žloutku v náplni asi tak 4 dny před konzumací, ne?? poradte mi, díky

  • Táňa K. | 6. 12. 2007 18:11

    Išlské cukroví mám moc ráda, patří každoročně mezi mé favority. Ta ořechová náplň v kombinaci s čokoládou...mmm!:-) Letos peču opět a opět zvyšuji dávku.:-)

  • Renata | 14. 12. 2006 05:26

    Včera jsem dortíčky podle tohoto receptu upekla, jsou moc dobré, těsto mi také nešlo válet, tak jsem použila radu p. Majky - pak to šlo bezvadně. Náplň je strašně dobrá. Super dortíčky :o)

  • Romana Zonová | 10. 12. 2006 08:06

    Já tyhle dortíčky miluju a přítel taky. Tak recept už zase mám ( každý rok ho nějak zašantročím) a odpoledne jdu na to.

  • Marcela Fibingr | 8. 12. 2006 02:51

    diky za recept mela jsem ho ale nebyla jsem si jista.Tak jsem ho nasla u vas

  • Jitka Riegerová | 28. 11. 2006 14:15

    Taky je dělám, s tím těstem je to fakt práce, ale zase když se pak dobře odleží, tak ty tedy jsou!!!

  • Majka Rončáková | 21. 11. 2006 09:36

    Ja je dělám tak, že těsto vyválím v mikroténu.

  • Emila | 16. 11. 2006 18:37

    Špatně se dělá, hrozně se lepí

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Mleté ořechy Ořechy Skořice Tuk Voda Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
18
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Babiččino špenátové…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Išlské dortíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact