• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Išelské sobí hlavičky
Napište svůj komentář k receptu

Išelské sobí hlavičky

autor: giovicova
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g hladká mouka
    • 20
      g kakao Jak máte rádi, může být víc i míň
    • 70
      g moučkový cukr
    • 50
      g ořechy Lískové nebo vlašské
    • 140
      g hera
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks citronová kůra Kůra z jednoho citronu
  • Náplň
    • 150
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g oříšky Lískové nebo vlašské
    • 1
      ks žloutek
  • Poleva
    • 80
      g tuk
    • 80
      g cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience na těsto smícháme spolu s rozemletými ořechy. Jakmile máme tužší těsto hotové, dáme ho na hodinu odležet do ledničky. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme různé vzory (jen pozor budeme slepovat, takže potřebujeme vždy 2 kusy). Pečeme v předehřáté troubě na 170°C do mírného znědnutí, asi 8-10min. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme náplň.
2
Máslo, cukr, oříšky a žloutek utřeme do tužší směsy (kdo má rád může přidat ještě trochu rumu). Směsí slepujeme cukroví a slepené dáme na chvilku stuhnout do ledničky. Uděláme polevu (můžete ale použít už hotovou kupovanou). Polevu doporučuju dělat z dvojité dávky. Tuk s cukrem a kakaem zahřejeme a pak přidáme mléko, ještě chvíli prohřejeme. Pořád mícháme. Odstavíme a přidáme solamyl.
3
Polevou políváme slepené cukroví a sypeme drcenými ořechy nebo celými ořechy nebo jakkoliv chceme. Dáme na chvilku ztuhnout do ledničky.
4
Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sobí sušenky

Sobí sušenky

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Išelské dortíčky bez lepku

Išelské dortíčky bez lepku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hera Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Oříšky Solamyl (bramborový škrob) Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

51
Čočkové ragú
Čočkové ragú
42
Celerová polévka s jablky
Celerová polévka s jablky
39
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
34
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
34
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Išelská kolečka
Išelská kolečka
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská caponata
Italská caponata
  • Recepty.cz
  • Išelské sobí hlavičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact