• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Išelská kolečka
Napište svůj komentář k receptu

Išelská kolečka

autor: smolici
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Išelská kolečka
Išelská kolečka
Išelská kolečka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 210
      g hladká mouka
    • 140
      g rostlinný tuk (např.Hera, nebo napůl s máslem)
    • 70
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao
    • vanilka (nemusí být)
    • 1
      lžička skořice - mletá (nebo podle vlastní chuti)
    • 1
      hrst mleté lískové ořechy (nemusí být...já nedávám)
  • krém
    • 200
      g máslo (nebo napůl s rostl.tukem)
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Těsto:
2
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.)
3
Z vyváleného těsta (ne úplně slaboučké, nejlépe malinko silnější - kolečka se kapku vyfouknou) vykrajujeme menší kolečka a upečeme (poznáme to podle toho, že v troubě zmatní a lehce se vyfouknou).
4
Hotové slepíme krémem a máčíme v čokoládě. Vrch ozdobíme dle vlastní fantazie (vlašským ořechem, mandlí, drobením, lentilkou…).
5
Krém:
6
(Na jednu dávku tohoto cukroví můžeme udělat dávku krému poloviční.)
7
Ve studené kapce mléka rozmícháme žloutek s moukou a vlijeme do zbytku mléka vařeného, chvilku mícháme a vše spojíme do husté kaše. Když směs vychladne, utřeme máslo s cukrem a spojíme se směsí.
8
Vznikne nám velmi chutný krém, který se nekazí ani v teple a můžeme ho využít i na jiné plnění cukroví!
9
Z této dávky nám vyjde zhruba 50 ks již slepených Išusek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ježatá kolečka

Ježatá kolečka

Povidlová kolečka

Povidlová kolečka

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lau | 13. 12. 2016 19:20

    Úplně správně je to Išlské - z města Išl :)

  • Ivetka_F. | 13. 11. 2011 18:23

    Išusky nebo išelský..takhle se to líp vyslovuje..Vánoček je tu ještě víc ..a ke všemu je to takhle i moc dobrý! Doporučuju !!

  • smolici
    smolici | 11. 3. 2011 14:20

    název není nijak zkomolený, již moje maminka říkala ve zkratce "išusky"...ale máte pravdu, je to išelské cukroví (a co se týče množství receptu, každý si může vybrat, ne?) :-)

  • dzudy
    dzudy | 15. 1. 2011 19:43

    To jsou přece Išelské dortíčky (kolečka,...). Odhlédnu-li od komolení názvu :-S =-O , recept tu je už několikrát

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Mleté lískové ořechy Moučkový cukr Rostlinný tuk Skořice - mletá Vanilka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řez obližprst

Řez obližprst

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Hummus II.

Hummus II.

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

313
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
140
Mikulášův horký nápoj
Mikulášův horký nápoj
131
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
58
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
51
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Irský chléb
Irský chléb
Irský soda chléb
Irský soda chléb
Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
  • Recepty.cz
  • Išelská kolečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact