• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Išelská kolečka
Napište svůj komentář k receptu

Išelská kolečka

autor: smolici
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Išelská kolečka
Išelská kolečka
Išelská kolečka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 210
      g hladká mouka
    • 140
      g rostlinný tuk (např.Hera, nebo napůl s máslem)
    • 70
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao
    • vanilka (nemusí být)
    • 1
      lžička skořice - mletá (nebo podle vlastní chuti)
    • 1
      hrst mleté lískové ořechy (nemusí být...já nedávám)
  • krém
    • 200
      g máslo (nebo napůl s rostl.tukem)
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Těsto:
2
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.)
3
Z vyváleného těsta (ne úplně slaboučké, nejlépe malinko silnější - kolečka se kapku vyfouknou) vykrajujeme menší kolečka a upečeme (poznáme to podle toho, že v troubě zmatní a lehce se vyfouknou).
4
Hotové slepíme krémem a máčíme v čokoládě. Vrch ozdobíme dle vlastní fantazie (vlašským ořechem, mandlí, drobením, lentilkou…).
5
Krém:
6
(Na jednu dávku tohoto cukroví můžeme udělat dávku krému poloviční.)
7
Ve studené kapce mléka rozmícháme žloutek s moukou a vlijeme do zbytku mléka vařeného, chvilku mícháme a vše spojíme do husté kaše. Když směs vychladne, utřeme máslo s cukrem a spojíme se směsí.
8
Vznikne nám velmi chutný krém, který se nekazí ani v teple a můžeme ho využít i na jiné plnění cukroví!
9
Z této dávky nám vyjde zhruba 50 ks již slepených Išusek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ježatá kolečka

Ježatá kolečka

Povidlová kolečka

Povidlová kolečka

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lau | 13. 12. 2016 19:20

    Úplně správně je to Išlské - z města Išl :)

  • Ivetka_F. | 13. 11. 2011 18:23

    Išusky nebo išelský..takhle se to líp vyslovuje..Vánoček je tu ještě víc ..a ke všemu je to takhle i moc dobrý! Doporučuju !!

  • smolici
    smolici | 11. 3. 2011 14:20

    název není nijak zkomolený, již moje maminka říkala ve zkratce "išusky"...ale máte pravdu, je to išelské cukroví (a co se týče množství receptu, každý si může vybrat, ne?) :-)

  • dzudy
    dzudy | 15. 1. 2011 19:43

    To jsou přece Išelské dortíčky (kolečka,...). Odhlédnu-li od komolení názvu :-S =-O , recept tu je už několikrát

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Mleté lískové ořechy Moučkový cukr Rostlinný tuk Skořice - mletá Vanilka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Jednoduchá žampionová směs

Jednoduchá žampionová směs

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

74
Skořicové šneky
Skořicové šneky
71
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
55
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
48
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
22
Pečená kachna
Pečená kachna

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Irský chléb
Irský chléb
Irský soda chléb
Irský soda chléb
Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
  • Recepty.cz
  • Išelská kolečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact