• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Išelská kolečka
Napište svůj komentář k receptu

Išelská kolečka

autor: smolici
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Išelská kolečka
Išelská kolečka
Išelská kolečka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 210
      g hladká mouka
    • 140
      g rostlinný tuk (např.Hera, nebo napůl s máslem)
    • 70
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao
    • vanilka (nemusí být)
    • 1
      lžička skořice - mletá (nebo podle vlastní chuti)
    • 1
      hrst mleté lískové ořechy (nemusí být...já nedávám)
  • krém
    • 200
      g máslo (nebo napůl s rostl.tukem)
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Těsto:
2
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.)
3
Z vyváleného těsta (ne úplně slaboučké, nejlépe malinko silnější - kolečka se kapku vyfouknou) vykrajujeme menší kolečka a upečeme (poznáme to podle toho, že v troubě zmatní a lehce se vyfouknou).
4
Hotové slepíme krémem a máčíme v čokoládě. Vrch ozdobíme dle vlastní fantazie (vlašským ořechem, mandlí, drobením, lentilkou…).
5
Krém:
6
(Na jednu dávku tohoto cukroví můžeme udělat dávku krému poloviční.)
7
Ve studené kapce mléka rozmícháme žloutek s moukou a vlijeme do zbytku mléka vařeného, chvilku mícháme a vše spojíme do husté kaše. Když směs vychladne, utřeme máslo s cukrem a spojíme se směsí.
8
Vznikne nám velmi chutný krém, který se nekazí ani v teple a můžeme ho využít i na jiné plnění cukroví!
9
Z této dávky nám vyjde zhruba 50 ks již slepených Išusek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ježatá kolečka

Ježatá kolečka

Povidlová kolečka

Povidlová kolečka

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lau | 13. 12. 2016 19:20

    Úplně správně je to Išlské - z města Išl :)

  • Ivetka_F. | 13. 11. 2011 18:23

    Išusky nebo išelský..takhle se to líp vyslovuje..Vánoček je tu ještě víc ..a ke všemu je to takhle i moc dobrý! Doporučuju !!

  • smolici
    smolici | 11. 3. 2011 14:20

    název není nijak zkomolený, již moje maminka říkala ve zkratce "išusky"...ale máte pravdu, je to išelské cukroví (a co se týče množství receptu, každý si může vybrat, ne?) :-)

  • dzudy
    dzudy | 15. 1. 2011 19:43

    To jsou přece Išelské dortíčky (kolečka,...). Odhlédnu-li od komolení názvu :-S =-O , recept tu je už několikrát

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Mleté lískové ořechy Moučkový cukr Rostlinný tuk Skořice - mletá Vanilka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Belgické vafle

Belgické vafle

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

13
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
13
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Irský chléb
Irský chléb
Irský soda chléb
Irský soda chléb
Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
  • Recepty.cz
  • Išelská kolečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact