• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Irské koleno
Napište svůj komentář k receptu

Irské koleno

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Irské koleno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové koleno očištěné
    • 0,50
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • hořčice plnotučná
    • 3
      dl pivo - černé
    • koření na vepřovou pečeni
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sádlo
    • voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Očištěné koleno vykostíme tak, aby zůstalo v celku, vnitřní stranu posypeme kořením na pečeni, potřeme utřeným česnekem (dva stroužky na jedno koleno), hořčicí, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí (1/2 cibule na jedno koleno).
2
Maso zbalíme, ovážeme pevně režnou nití nebo motouzem (nejlépe by bylo použít síťku na roládu), osolíme.
3
V pekáči rozpustíme dvě až tři lžíce sádla, vložíme maso, podlijeme vodou a 2 dcl piva, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct. Podle potřeby obracíme a podléváme převařenou vodou.
4
Když je maso téměř měkké, odkryjeme a dopečeme do červena. Upečené maso vyndáme a do výpeku dáme asi 2-3 lžíce smetany, asi 1 dcl piva a krátce povaříme, podle chuti štávu přisolíme.
5
Nakrájené maso na talíři přelijeme hotovou šťávou a podáváme s houskovým knedlíkem, brambory nebo čerstvým chlebem. Můžeme na talíři posypat čerstvou nakrájenou cíbulí podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Linhartová | 30. 7. 2009 19:54

    Já také používám na podlévání čehokoliv převařenou vodu. Tzn. že ráno k snídani si dělám čaj tak co zbyde voda ve varné konvici nevyleju, ale použiju na podlévání.

  • Anonym | 15. 2. 2007 14:03

    Myslím, že tím autorka myslí horkou vodou a ne studenou.

  • Majka Rončáková | 15. 2. 2007 13:32

    Proč se to musí podlévat zrovna převařenou vodou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Irsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hořčice plnotučná Koření na vepřovou pečeni Pivo - černé Sádlo Sůl Vepřové koleno Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerový salát

Celerový salát

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

112
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
60
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
57
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
44
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
39
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Irské koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact