Česnek a galgán nasekejte nadrobno. Přidejte sójovou omáčku, 2 lžíce limetkové šťávy a kurkumu. Do směsi naložte na 2 hodiny tofu nakrájené na kostky.
2
V osolené vodě 5 minut blanšírujte hrášek s kukuřicí, propláchněte ledovou vodou a lusky nakrájejte na poloviny.
3
Okurku nakrájejte na tenké plátky nebo hoblinky, jarní cibulku nasekejte na 3–4cm kousky.
4
Z máty otrhejte lístky, zázvor nakrájejte na průsvitné plátky. Na pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm orestujte osušené marinované tofu.
5
Na zálivku rozmixujte arašídové máslo, kokosové mléko a 2 lžíce limetkové šťávy. V míse smíchejte připravenou zeleninu s mátou, zázvorem, chilli vločkami a tofu a dochuťte zálivkou.
6
Podávejte v listu červené čekanky nebo hlávkového salátu.