• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Indonéské kuře Rendang
Napište svůj komentář k receptu

Indonéské kuře Rendang

autor: imagoimagor
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indonéské kuře Rendang
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g kuřecí maso prsa
    • 160
      g rýže basmati
    • 3
      lžíce kešu oříšky solené
    • 1
      ks brokolice menší
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • olej
  • koření
    • 2
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička sambal nebo jiné chili koření
    • 1
      lžíce maizena
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule velmi nadrobno nasekaná, případně rozmixovaná
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 3
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžička cukr krystal nebo třtinový
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce studená voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si smícháme v misce všechny suroviny na směs koření. Směs si můžeme připravit i předem a nechat uležet v lednici. Brokolici si rozdělíme na růžičky. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Kešu oříšky si nahrubo nasekáme.
2
Rýži propláchneme, zalijeme 250 ml horké vody, přikryjeme pokličkou a dáme dusit do předehřáté trouby na 20 minut. Do hotové rýže vmícháme kešu oříšky, které nám rýži zároveň i osolí.
3
V hluboké pánvi si rozpálíme olej a restujeme v něm kuřecí nudličky asi 5 minut. Pak přidáme žampiony a společně restujeme dalších zhruba 5 minut, dokud "nepovolí" a neuberou na objemu. Pak vmícháme směs koření, krátce orestujeme a zalijeme 150 ml vody. Vaříme dalších 5-10 minut, občas promícháme. Máme-li málo omáčky, přidáme trochu vody.
4
Brokolici si připravíme v páře nebo krátce povaříme v osolené vodě (max. 5 minut).
5
Na talíře nandáme kuřecí kousky v omáčce, oříškovou rýži a růžičky brokolice. Podáváme s vhodným bílým vínem. Jedná se o původní recept z Indonésie, který hraje výraznou orientální chutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso rendang

Hovězí maso rendang

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Kuře na smetaně

Kuře na smetaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kouťák | 14. 6. 2011 12:44

    hodně upravený po evropsku, co tam dělá rajskej protlak, brokolice a žampiony nevim. Chybí ti tam citronová tráva a vůbec celej ten postup je špatně. Hlavním principem rendangu je přece vyvaření vody z kokosového mléka za stálého míchání. Kde je tady napsáno kokosové mléko !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Vaření Dietní Indonésie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Čerstvé žampiony Česnek Cibule Cukr Kešu oříšky Koriandr - mletý Kuřecí maso Kurkuma Maizena Mletý kmín Olej Rajský protlak Rýže Basmati Sambal Studená voda Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Květákové makarony

Květákové makarony

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
14
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
14
Smažené houskové knedlíky
Smažené houskové knedlíky

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Plat Johna Cryera z Dva a půl chlapa: O půl míň než Sheen!

Plat Johna Cryera z Dva a půl chlapa: O půl míň než Sheen!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Indonéské kuře Rendang
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact