• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Indonéské kuře Rendang
Napište svůj komentář k receptu

Indonéské kuře Rendang

autor: imagoimagor
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indonéské kuře Rendang
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g kuřecí maso prsa
    • 160
      g rýže basmati
    • 3
      lžíce kešu oříšky solené
    • 1
      ks brokolice menší
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • olej
  • koření
    • 2
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička sambal nebo jiné chili koření
    • 1
      lžíce maizena
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule velmi nadrobno nasekaná, případně rozmixovaná
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 3
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžička cukr krystal nebo třtinový
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce studená voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si smícháme v misce všechny suroviny na směs koření. Směs si můžeme připravit i předem a nechat uležet v lednici. Brokolici si rozdělíme na růžičky. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Kešu oříšky si nahrubo nasekáme.
2
Rýži propláchneme, zalijeme 250 ml horké vody, přikryjeme pokličkou a dáme dusit do předehřáté trouby na 20 minut. Do hotové rýže vmícháme kešu oříšky, které nám rýži zároveň i osolí.
3
V hluboké pánvi si rozpálíme olej a restujeme v něm kuřecí nudličky asi 5 minut. Pak přidáme žampiony a společně restujeme dalších zhruba 5 minut, dokud "nepovolí" a neuberou na objemu. Pak vmícháme směs koření, krátce orestujeme a zalijeme 150 ml vody. Vaříme dalších 5-10 minut, občas promícháme. Máme-li málo omáčky, přidáme trochu vody.
4
Brokolici si připravíme v páře nebo krátce povaříme v osolené vodě (max. 5 minut).
5
Na talíře nandáme kuřecí kousky v omáčce, oříškovou rýži a růžičky brokolice. Podáváme s vhodným bílým vínem. Jedná se o původní recept z Indonésie, který hraje výraznou orientální chutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso rendang

Hovězí maso rendang

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Kuře v zeleninové omáčce II.

Kuře v zeleninové omáčce II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kouťák | 14. 6. 2011 12:44

    hodně upravený po evropsku, co tam dělá rajskej protlak, brokolice a žampiony nevim. Chybí ti tam citronová tráva a vůbec celej ten postup je špatně. Hlavním principem rendangu je přece vyvaření vody z kokosového mléka za stálého míchání. Kde je tady napsáno kokosové mléko !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Vaření Dietní Indonésie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Čerstvé žampiony Česnek Cibule Cukr Kešu oříšky Koriandr - mletý Kuřecí maso Kurkuma Maizena Mletý kmín Olej Rajský protlak Rýže Basmati Sambal Studená voda Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

344
Máslové řízky
Máslové řízky
314
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
202
Dýňová tortila
Dýňová tortila
58
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Kubelkové dcera Natálie: Pod krajkou naostro!

Kubelkové dcera Natálie: Pod krajkou naostro!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Indonéské kuře Rendang
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact