Typický bezmasý indický pokrm, v němž se chutě voňavého koření skvěle snoubí s chutěmi zeleniny, je skvělým tipem na rychlý odlehčující oběd či večeři třeba ve všední den.
Cibuli pokrájejte nadrobno, česnek nasekejte, zázvor nastrouhejte, brambory oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta, květák rozeberte na růžičky, lilek pokrájejte na kolečka a ta pak na čtvrtiny.
2
V hlubším hrnci nebo ve větší pánvi na dvou lžících oleje zpěňte cibuli, přidejte římský kmín, koriandr a asi 3 minuty restujte. Přidejte brambory, česnek, zázvor a všechno zbývající koření, dobře promíchejte a minutu dvě restujte. Rajčatový protlak promíchejte s 200 ml vody a vlijte do hrnce. Přidejte všechnu zeleninu, osolte, promíchejte, přiklopte a vařte asi 20 minut. Lilek by měl zcela změknout, květák zůstane lehce křupavý.