Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, zázvor a asi minutu mícháme. Pak přidáme rozkrájená rajčata, mírně osolíme, přisypeme 1/4 lžičky muškátového květu a 1/2 lžíce kari, promícháme a odstavíme. V této směsi obalíme osolené rybí filé (klidně ještě i zmrzlé), vložíme do pánve, zbytek směsi poklademe ještě na povrch filé, zasypeme trochou mleté skořice, trochu podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut.
Dobré lehké jídlo. Jen já jsem ryby ve směsi neobalovala, protože podle mě to docela dobře nejde. Rybu jsem prostě jen přidala na pánev do "obalovací" směsi a opatrně promíchala. Pak bych jídlo ani nedusila, jinak se vám nevyvaří voda z ryby. Prostě vařit bez pokličky.
Vynikající!! Tuto specialitu jsem ochutnala v Indii a recept je chuti, kterou si pamatuju, velmi podobný. Díky :-)
Daniela Maixnerová
|1. 9. 2008 20:43
Dekuji za vyborny rychly recept. Davam za 1.
a b
|17. 5. 2008 09:43
Pochutnal jsem si, hledal jsem tu na receptech neco, kde se pouzije i tandoori masala a ryba a nasel jsem indickou rybu pouzu tuto. Nicmene jsem tedy zkusil pridat tandoori masala do tohoto receptu, a nemelo to chybu.Velice podobna chut jidla, jako kdyz jite z indicke restaurace.