ks
červená chilli paprička
menší (možno i vynechat)
1
ks
zelená paprika
1
lžička
kurkuma
1
kelímek
smetana 12%
(možno i kokosové mléko)
2
lžička
tandoora
(koření - Tandoori Masala)
Postup přípravy receptu
1
Příprava: Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky - zachovají si tak šťavnatost. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Česnek a chilli papričku nakrájíme na plátky.
2
Postup: Na oleji krátce posmažíme cibulku a pak přidáme kuřecí kousky. Počkáme, než se masíčko zavře (2-3 minutky) a přidáme chilli papričku a část česneku a ještě chvilku opékáme. Přidáme koření (množství dle chuti) a dáme pozor, aby se nespálilo. Pokud chcete více omáčky (doporučuji) přidejte kuřecí/zeleninový vývar a pak smetanu. Přidáme nakrájenou papriku - měla by se jen prohřát, zůstat křupavá. Prohřejeme a abychom omáčku neměli příliš řídkou, rozmícháme škrob ve vodě, přilejeme a provaříme.
Skvělé!!! Právě jsem dovařila, dojedla a nemám slov ... Nejlepší recept z těch, které jsem v poslední době zkoušela. I když miluji indickou kuchyni, měla jsem trochu strach z kombinace kurkuma + kari + tandoori (tuhle kombinaci jsem ještě nikdy nezkoušela), jestli už to nebude moc, ale jídlo má díky tomu skutečně originální chuť. Děkuji autorce za sdílení receptu!
jifeky55
|17. 12. 2016 10:44
Na přípravu nenáročné. Všichni jsme si opravdu pochutnali. Na kecaly a rádoby ,,odborníky" se ....
Když přidáváte škrobovou vodu do omáček je to na zahuštění - je tedy třeba, aby tekutiny bylo dostatečné množství.
Je možné, že jste během přidávání směsi a těsně poté nemíchal omajdu a udělaly se hrudky. Nebo škrobová směs byla velmi hustá (příště do hrnečku trochu víc vody).
eli
|28. 9. 2015 13:59
vyborne indicke jidlo
jirka
|3. 9. 2015 20:54
Zdravím, vařil jsem podle receptu, nejsem zkušený kuchař, vše vypadalo skvěle maso bylo výborné ale když jsem přidal směs škrobu a vody zdrclo se to do polotvrdé nechutné hmoty poradte čím to.
Petr
|5. 8. 2015 09:39
Nejsem znalec indické kuchyně, ale nějaký take away na předměstí je určitě etalon, jak to má vypadat :-D
to neznamená, že to je špatné... (viz komentáře) U nás každý kuchař dělá guláš po svém a Indie je obrovská, nevidím jediný důvod proč by neexistoval - chcete mi tvrdit, že znáte všechny recepty ze všech oblastí? Jak víte, že jsem tento recept nedostala od Indů? Když jsem tohle v Anglii vařila (mimo byli mezi strávníci i Indové) tak mi to chválili...
Pokud znáte všechny jejich recepty, jak tvrdíte - ráda se přiučím - přidejte je tedy na tento web. Pokud jediné co zvládnete říct, že se to u vás dělá jinak (a přitom neřeknete, co konkrétně vám vadí nebo byste změnil) - tak vám doporučuju mlčet.
tandoori
|19. 8. 2014 02:03
pracujem v indickej take way som snimy denne poznam ich vsetky recepty a toto co je tu opisane sa vobec nepodoba na curry