• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Indické kuřecí kari
Napište svůj komentář k receptu

Indické kuřecí kari

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 76
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indické kuřecí kari
Indické kuřecí kari
Indické kuřecí kari
2fotografie
Nahrát fotku
 

Indické kuřecí kari

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • 3
      lžička kari
    • 1
      ks červená chilli paprička menší (možno i vynechat)
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      lžička kurkuma
    • 1
      kelímek smetana 12% (možno i kokosové mléko)
    • 2
      lžička tandoora (koření - Tandoori Masala)

Postup přípravy receptu

1
Příprava: Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky - zachovají si tak šťavnatost. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Česnek a chilli papričku nakrájíme na plátky.
2
Postup: Na oleji krátce posmažíme cibulku a pak přidáme kuřecí kousky. Počkáme, než se masíčko zavře (2-3 minutky) a přidáme chilli papričku a část česneku a ještě chvilku opékáme. Přidáme koření (množství dle chuti) a dáme pozor, aby se nespálilo. Pokud chcete více omáčky (doporučuji) přidejte kuřecí/zeleninový vývar a pak smetanu. Přidáme nakrájenou papriku - měla by se jen prohřát, zůstat křupavá. Prohřejeme a abychom omáčku neměli příliš řídkou, rozmícháme škrob ve vodě, přilejeme a provaříme.
3
Příloha: rýže nebo indický chléb
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Indické kari z červené čočky

Indické kari z červené čočky

Indické zeleninové karí

Indické zeleninové karí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RomolaS | 4. 4. 2019 15:20

    Skvělé!!! Právě jsem dovařila, dojedla a nemám slov ... Nejlepší recept z těch, které jsem v poslední době zkoušela. I když miluji indickou kuchyni, měla jsem trochu strach z kombinace kurkuma + kari + tandoori (tuhle kombinaci jsem ještě nikdy nezkoušela), jestli už to nebude moc, ale jídlo má díky tomu skutečně originální chuť. Děkuji autorce za sdílení receptu!

  • jifeky55 | 17. 12. 2016 10:44

    Na přípravu nenáročné. Všichni jsme si opravdu pochutnali. Na kecaly a rádoby ,,odborníky" se ....

  • TheKacabi
    TheKacabi | 4. 10. 2015 11:45

    Když přidáváte škrobovou vodu do omáček je to na zahuštění - je tedy třeba, aby tekutiny bylo dostatečné množství. Je možné, že jste během přidávání směsi a těsně poté nemíchal omajdu a udělaly se hrudky. Nebo škrobová směs byla velmi hustá (příště do hrnečku trochu víc vody).

  • eli | 28. 9. 2015 13:59

    vyborne indicke jidlo

  • jirka | 3. 9. 2015 20:54

    Zdravím, vařil jsem podle receptu, nejsem zkušený kuchař, vše vypadalo skvěle maso bylo výborné ale když jsem přidal směs škrobu a vody zdrclo se to do polotvrdé nechutné hmoty poradte čím to.

  • Petr | 5. 8. 2015 09:39

    Nejsem znalec indické kuchyně, ale nějaký take away na předměstí je určitě etalon, jak to má vypadat :-D

  • Jana | 29. 8. 2014 10:26

    S kým souhlasíte?S tandoori?

  • ersten | 29. 8. 2014 10:16

    Souhlasím :-!

  • TheKacabi
    TheKacabi | 19. 8. 2014 12:30

    to neznamená, že to je špatné... (viz komentáře) U nás každý kuchař dělá guláš po svém a Indie je obrovská, nevidím jediný důvod proč by neexistoval - chcete mi tvrdit, že znáte všechny recepty ze všech oblastí? Jak víte, že jsem tento recept nedostala od Indů? Když jsem tohle v Anglii vařila (mimo byli mezi strávníci i Indové) tak mi to chválili... Pokud znáte všechny jejich recepty, jak tvrdíte - ráda se přiučím - přidejte je tedy na tento web. Pokud jediné co zvládnete říct, že se to u vás dělá jinak (a přitom neřeknete, co konkrétně vám vadí nebo byste změnil) - tak vám doporučuju mlčet.

  • tandoori | 19. 8. 2014 02:03

    pracujem v indickej take way som snimy denne poznam ich vsetky recepty a toto co je tu opisane sa vobec nepodoba na curry

  • louba | 22. 6. 2014 17:56

    vyborny <:-)

  • lucadanek | 9. 1. 2014 07:52

    Opravdu moc dobré.. ;-)

  • kiwi | 26. 9. 2013 17:06

    tfůj, kde je koriandr, kardamon, zázvor atd... a ten škrob tomu dá korunu.pichnu se do krku =-O

  • zuzu | 2. 1. 2013 20:08

    Mnam:) moc dobré ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená chilli paprička Česnek Cibule Kari Kuřecí prsa Kurkuma Olivový olej Smetana 12% Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tandoora Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Salámový dort

Salámový dort

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

65
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
26
Máslové řízky
Máslové řízky
22
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Proč Vémolovu Lelu museli operovat: Krvácení! 2,5 měsíce po porodu…

Proč Vémolovu Lelu museli operovat: Krvácení! 2,5 měsíce po porodu…

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Další doporučené recepty:

Indická kuřecí stehna
Indická kuřecí stehna
Indické kari z červené čočky
Indické kari z červené čočky
Indické kuře Tikka Masala
Indické kuře Tikka Masala
Indické rybí kari
Indické rybí kari
Indické zeleninové karí
Indické zeleninové karí
Indický chléb (Naan / Chapati)
Indický chléb (Naan / Chapati)
  • Recepty.cz
  • Indické kuřecí kari
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact