ks
kuřecí maso
celé kuře nebo kuřecí kousky s kostí
1
ks
cibule
chilli
kečup - ostrý
rostlinný olej
zázvor
4
stroužek
česnek
i víc
Postup přípravy receptu
1
Den před přípravou jídla, nebo 2-3 hodiny před, si do mísy naložíme kuřecí kousky, půlku nastrouhaného zázvoru, a zasypeme to chilli kořením podle chuti (já dávám zarovnanou pol.lžíci) a vše zalijeme dostatečným množstvím kečupu. A dáme do chladna odležet.
2
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, až je cibule opečená dozlatova přidáme dozdrcený česnek a druhou půlku nastrouhaného zázvoru. Aby se nám zázvor nepřichytával na pánev podlijeme vše trochou vody. Přidáme předem naložené maso a přidáme ještě trochu chilli a kečupu.
3
Podle potřeby přidáváme vodu aby se nám kečup nepřipaloval. Vaříme dokud není maso hotovo. Než odděláme pokrm z vařiče ujistíme se, že je omáčka dosti hustá. Podáváme s nesolenou rýží nebo Pitta celozrným chlebem.