zázvor
jeden a půl centimetru - utřený v pastu spolu s česnekem
sůl
chilli
půl lžičky
Omáčka
1
ks
cibule
střední/ větší
1
ks
červená paprika
10
ks
kešu oříšky
1
lžička
mletý kmín
koriandr - mletý
půl lžičky
3
ks
hřebíček
skořice
půl lžičky
kardamom
2 tobolky
2
lžička
čubrica
lístky pískavice
4
lžička
rajčatové pyré
1
lžíce
máslo
olej
chilli
podle chuti
sůl
1
šálek
smetana
nebo kokosové mléko
Postup přípravy receptu
1
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny.
2
Nakrájenou cibulku, kešu a červenou papriku orestujte na pánvi na trošce oleje, dokud nezačne cibulka hnědnout. Odstavte a nechte trochu vychladnout. Pak rozmixujte na pyré.
3
Než vám cibulka s paprikou vychladne, vyjměte kuře z marinády a ogrilujte (nebo opečte na stejné pánvi).
4
Mezitím si v hmoždíři rozbijte kardamom, hřebíček (můžete přidat i další koření - tlučením uvolníte chutě a vůni).
5
Vyjměte, rozpusťte máslo a přidejte trochu oleje. Přidejte koření a orestujte ho necelou minutku - opatrně, aby se nepřipálilo. Pak přidejte pyré z papriky a cibule a restujte další 2 minutky.
6
Přidejte chilli, sůl a protlak. Promíchejte pořádně a přidejte smetanu. Pak přidejte čubricu, zbytek marinády (pokud vám trochu zbyla) a kuřecí kousky. Nechte 5 minutek prohřát, dochuťte solí a chilli. Pokud chcete trochu řidší omáčku, přidejte trochu smetany.