Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney nasypeme rozinky, které necháme rozvařit. Plníme do skleniček, které ihned uzavřeme. Necháme 2 týdny uležet.
V receptu to máte napsaný ,plníme do skleniček které ihned uzavřeme.Chybí tam slovo horké.Víčka se přichytnou je lepší dát vzhůru dnem.Uchovával bych to v chladu protože potravina obsahuje cibuli a cukr a to podporuje kvašení ,na cibuli stačí sluneční světlo.Samozřejmě papriky za rajský zaměnit nelze.Můžete je tam přidat a budete to mít opravdu chatney.Tento recept je spíše Dipp nebo dresing.
Já ho dělávám na podzim z nedozrálích rajčet i zelených.nedávám cibuli (tu mám rád čerstvou) a rizinky sekám.Přidávám na kilo lžíci na hrubo sekaných ořechů.
Výborný dresing na zeleninové saláty. :-\