• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Indické čatní
Napište svůj komentář k receptu

Indické čatní

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indické čatní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg rajčata
    • 0,50
      lžíce pálivá paprika
    • zázvor zelený - kousek
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rozinky
    • 4
      ks kardamom
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      dl ocet
    • 1
      lžička kari popřípadě - nahradí zelený zázvor a kardamon

Postup přípravy receptu

1
Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání povaříme do měkka. Do zahoustlé masy přidáme ocet, cukr, kardamomy a rozinky. Znovu vše vaříme asi 10-15 minut, až vznikne něco podobného hustší zavařenině. Potom naplníme do skleniček a zavřeme nebo převážeme celofánem. Sterilovat není nutné.
2
Kyselost, sladkost a slanost si zvolíte podle vlastní chuti. Tento recept jsem získala od známé, která čatní baští skoro ke všemu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Saag Aloo - indické brambory se špenátem

Saag Aloo - indické brambory se…

Indické kuřecí kari

Indické kuřecí kari

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 5. 9. 2016 10:35

    Čatní jsem taky letos vyráběla, podle fantazie, koukám, že složení jsem měla podobné :-) Je to vážně dobrý způsob zpracování letní i podzimní zeleniny, která vydrží pár měsíců, a hlavně, na rozdíl od těch průmyslových čalamád a dresinků, víme, co v tom je. :-)

  • karl | 30. 8. 2014 20:29

    stačí používat ocet jablečný, vinný, nebo švestkový umeocet.

  • Machal84 | 12. 1. 2014 19:27

    Slov netřeba, dávám 1* Jen jsem se bál 200ml octa, tak jsem dal půlku...

  • V1kt0r | 1. 3. 2005 14:23

    Zazvor je koren, spise nez "zeleny" x "zraly" je to tedy opravdu "cerstvy" vs. "nakladany, suseny atd." Viz napr. http://www.ochef.com/568.htm

  • Naďa | 28. 2. 2005 17:40

    ...ano, může být čerstvý zázvor,zelený prý je ještě ne zcela vyzrálý(jak jsem koupila,tak prodávám).

  • Marcela Vrabcová | 28. 2. 2005 16:44

    Naďo, zeleným zázvorem myslíte proste čerstvý zázvor? Používám ho ráda a často, ale ten je spíš žlutý. Jinak díky za tip.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Chutney - čatní
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krystal Kardamom Kari Ocet Pálivá paprika Rajčata Rozinky Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Buchta proti všem předpisům

Buchta proti všem předpisům

Pleskačky

Pleskačky

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
22
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
22
Dýňové latte
Dýňové latte

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

  • Recepty.cz
  • Indické čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact