• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Indické čatní
Napište svůj komentář k receptu

Indické čatní

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indické čatní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg rajčata
    • 0,50
      lžíce pálivá paprika
    • zázvor zelený - kousek
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rozinky
    • 4
      ks kardamom
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      dl ocet
    • 1
      lžička kari popřípadě - nahradí zelený zázvor a kardamon

Postup přípravy receptu

1
Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání povaříme do měkka. Do zahoustlé masy přidáme ocet, cukr, kardamomy a rozinky. Znovu vše vaříme asi 10-15 minut, až vznikne něco podobného hustší zavařenině. Potom naplníme do skleniček a zavřeme nebo převážeme celofánem. Sterilovat není nutné.
2
Kyselost, sladkost a slanost si zvolíte podle vlastní chuti. Tento recept jsem získala od známé, která čatní baští skoro ke všemu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Saag Aloo - indické brambory se špenátem

Saag Aloo - indické brambory se…

Indické kuřecí kari

Indické kuřecí kari

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 5. 9. 2016 10:35

    Čatní jsem taky letos vyráběla, podle fantazie, koukám, že složení jsem měla podobné :-) Je to vážně dobrý způsob zpracování letní i podzimní zeleniny, která vydrží pár měsíců, a hlavně, na rozdíl od těch průmyslových čalamád a dresinků, víme, co v tom je. :-)

  • karl | 30. 8. 2014 20:29

    stačí používat ocet jablečný, vinný, nebo švestkový umeocet.

  • Machal84 | 12. 1. 2014 19:27

    Slov netřeba, dávám 1* Jen jsem se bál 200ml octa, tak jsem dal půlku...

  • V1kt0r | 1. 3. 2005 14:23

    Zazvor je koren, spise nez "zeleny" x "zraly" je to tedy opravdu "cerstvy" vs. "nakladany, suseny atd." Viz napr. http://www.ochef.com/568.htm

  • Naďa | 28. 2. 2005 17:40

    ...ano, může být čerstvý zázvor,zelený prý je ještě ne zcela vyzrálý(jak jsem koupila,tak prodávám).

  • Marcela Vrabcová | 28. 2. 2005 16:44

    Naďo, zeleným zázvorem myslíte proste čerstvý zázvor? Používám ho ráda a často, ale ten je spíš žlutý. Jinak díky za tip.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Chutney - čatní
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krystal Kardamom Kari Ocet Pálivá paprika Rajčata Rozinky Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Arabské kuře

Arabské kuře

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Báječné špízy

Báječné špízy

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Palačinky
Palačinky
21
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Indické čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact