Čatní jsem taky letos vyráběla, podle fantazie, koukám, že složení jsem měla podobné :-) Je to vážně dobrý způsob zpracování letní i podzimní zeleniny, která vydrží pár měsíců, a hlavně, na rozdíl od těch průmyslových čalamád a dresinků, víme, co v tom je. :-)
stačí používat ocet jablečný, vinný, nebo švestkový umeocet.
Slov netřeba, dávám 1* Jen jsem se bál 200ml octa, tak jsem dal půlku...
Zazvor je koren, spise nez "zeleny" x "zraly" je to tedy opravdu "cerstvy" vs. "nakladany, suseny atd." Viz napr. http://www.ochef.com/568.htm
...ano, může být čerstvý zázvor,zelený prý je ještě ne zcela vyzrálý(jak jsem koupila,tak prodávám).
Naďo, zeleným zázvorem myslíte proste čerstvý zázvor? Používám ho ráda a často, ale ten je spíš žlutý. Jinak díky za tip.