• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Indická polévka
Napište svůj komentář k receptu

Indická polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indická polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kedlubna
    • 2
      ks brambory střední
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce hrášek
    • 1
      ks feferonka
    • pálivá paprika špetka
    • olej
    • římský kmín
    • sůl
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji jemně osmahneme drobně posekaný (ne lisovaný) česnek, přidáme pokrájené brambory a kedlubnu, asi tak 1/2 feferonky nebo špetku pálivé papriky, 1/4 lžičky římského kmínu, osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme hrášek, a vaříme dalších asi 10 minut. Ničím nezahušťujeme. Do talíře přidáme lžičku zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová indická polévka s kuřecím a červenou čočkou

Dýňová indická polévka s kuřecím a…

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Indická čočka dhal

Indická čočka dhal

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Terezie Kouřilová | 6. 5. 2008 12:56

    Ještě pro zajímavost: V původní indické kuchyni pojem curry (karí) neoznačuje KOŘENÍ ale druh POKRMU. Je to v podstatě jakékoli jídlo připravené z masa, ryb či mořských plodů, zeleniny nebo i ovoce s různě hustou omáčkou. Základ omáčky je pak z pravidla tvořen cibulí a rajčaty, zjemněný jogurtem, čerstvým kokosem či kokosovým mlékem a dochucený nejrůznějšími přísadami. Nejčastěji česnekem, zázvorem, čili papričkami, různým kořením (v celku i mletým) - koriandrem, římským kmínem, kardamonem, pepřem, skořicí, hřebíčkem, badiánem, anýzem, fenyklem, muškátovým květem i oříškem, pískavicí, kurkumou, tamarindem, mangem, hořčičnými semínky, makem, sezamem, mandlemi, kešu oříšky, limetkou atd... Takže opravdu nepřeberné množství koření a dalších přísad, ze kterých si indové míchají domácí směsi. Pokud si chcete o indické kuchyni přečíst něco více, doporučuji knihu od Camellie Panjabi - 50 great curries of India. Jen si nejsem jistá, dá-li se v Česku sehnat...

  • Patrick Schmitt | 5. 5. 2008 21:51

    Jen kuchyňský analfabet muže tvrdit, že bez kari kořeni se indický kuchař neobejde. Existuje mnoho národních pokrmu, ve kterém se toto koření či jiné pálivé koření vůbec nevyskytuje. Kardamom, koriandr a pravě římský kmín jsou velmi oblíbená dochucovadla která smysly spíše otupí, což není to samé jako pálivost... ;-) Takže nektritizujte něco, o čem nemáte ponětí, lidičky... :-)

  • Sylva Karešová | 5. 5. 2008 18:45

    To je pravda, s tím curry (kari). Když jsme s přítelem byli v indické restauraci, tak jsem tam zrovna polívku měla, byla velmi kariová a moooc dobrá :-)

  • Terezie Kouřilová | 5. 5. 2008 14:39

    Ještě pro přesnost bych se ráda opravila. V této diskusi nejde o kritiku indické kuchyně ale o kritiku označení receptu jako indického :-)

  • Terezie Kouřilová | 5. 5. 2008 14:29

    Nejsem žádný šťoural, ale velmi mne mrzí, když někdo kritizuje něco, o čem zřejmě moc neví. V tomto případě indickou kuchyni. Indie je země velmi různorodá a taktéž její kuchyně. V Česku není zatím moc známá, jediné co o ní většina lidí ví je, že je ostrá a obsahuje karí. To ale vůbec není pravda!!! Jednak karí většinou v žádném pravém indickém receptu nenajdete - většinou se používají jednotlivá koření namíchaná v předepsaném poměru. Jen občas se pro zjednodušení předepisuje karí pasta. Zadruhé - opravdu existuje spousta indických jídel, která nejsou ostrá (jsou kořeněná ale nepálí :-)). Polévka je zajímavá a dobrá. Děkuji za recept!

  • Martina Hájková | 16. 6. 2006 20:48

    To,že indové používají "hodně" kari,plyne už z názvu,ale to neznamená,že ho cpou do každého jídla.Ostrost si každý může určit sám,já kvůli dětem dávám pálivého málo.

  • Michaela Atherton | 16. 6. 2006 16:22

    Indicka kuchyne je opravdu velice ostra. Nejdulezitejsi koreni v jejich jidlech je kari, chilli pepr, kmin, kurkuma, zazvor, koriandr, skorice, muskat, safran a podobne... Je toho dost a kazde indicke jidlo v jinem kontinentu pouziva trochu jine, dostupne, koreni. Vzdy je ale jidlo velice ostre a tato polevka mi moc ostra nepripada. Mozna ten rimsky kmin, ten je v indicke kuchyni take dost casty. Ale treba se pletu a nejake to docineni s indickou kychuni tento recept ma.

  • Jana z Kanady | 16. 6. 2006 01:34

    Ani mne ne.Indive pouzivaji hodne kari,opravdu hodne.Tady neni zadne.

  • luckymili | 15. 6. 2006 15:21

    Nezlobte se, ale vůbec mi to jako indické jídlo nepřipadá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Indie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Feferonka Hrášek Kedlubna Olej Pálivá paprika Římský kmín Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

50
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
45
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
40
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
38
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Která znamení jsou mistři manipulace? Na těchto 5 si dávejte pozor!

Která znamení jsou mistři manipulace? Na těchto 5 si dávejte pozor!

Blesk.cz Večírek ČT: Chudárek kul pikle s Fridrichem! A Moravec se utrhl z řetězu…

Večírek ČT: Chudárek kul pikle s Fridrichem! A Moravec se utrhl z řetězu…

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Indická polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact