lžička
pasta sambal oelek
(=pasta z chilli papriček a soli)
2
lžička
koření - garam masala
Postup přípravy receptu
1
Cibuli pokrájíme najemnou a lehce ji osmahneme na slabém plameni na oleji.
2
Ke konci připadáme prolisovaný česnek, garam masalu, kmín, kari a kurkumu. Promícháme a zalejeme vývarem, přidáme čočku, najemno nastrouhaný zázvor, sambal oelek a rajčata nebo protlak. Dusíme asi 15 min.nebo i déle, dokud čočka nezměkne.
3
Můžeme posypat sekaným koriandrem nebo petrželkou a podáváme s rýží.
4
Pokud budete jídlo podávat i dětem, připravujte pokrm bez koření sambal oelek. Nebo po uvaření odeberte část pro děti a do zbytku zamíchejte sambal oelek a prohřejte.
5
----
6
Recept je z knihy Vegetariánská kuchařka, kterou napsala Inga-Britta Sundqvistová.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
JIrkem
|16. 12. 2015 16:57
Recept je opravdu výborný akorát bych zkusil zvolit příště nějakou jinou přílohu.
Zkoušeli jste to někdo s něčím jiným, než s rýží?
Milan
|15. 11. 2015 17:47
recept je ok, ale jestli to chcete mit vic "indicke", tak... a) misto oleje pouzijte ghi (tj. prepustene maslo), nebo alespon to maslo.. b) kmin je samozrejme rimsky :-) c) ne sambal oelek, spis doporucuju ke konci vmichat jednu dve lzicky nejakych pikantnejsich indickych pickles (nejakej mix rajcata/chilli/česnek...). to da tomu smak ;-) d) primerene dosolit, aby vyniklo koreni e) klidne nechte rozlezet a druhej den to bude ono. v indii to v tech kotlich na ulici cmudej celej den.