Z bílků a krupicového curku připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny. Ušlehané bílky zlehka propojíme se žloutky a přidáme mouku a solamyl. Těsto dáváme na plech s pečícím papírem pomocí lžíce (3/4 lžíce), protože je těsto řidčí. Piškoty pečeme v pootevřené troubě (180 °C) asi 15 minut. Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru asi 5 minut ve vodní lázni. Poté je vyjmeme a se zbylým cukrem je vyšleháme do velmi tuhé konzistence. Zlehka zapracujeme moučkový cukr. Krém přendáme do cukrářského sáčku, na stříkáme na piškoty a při pokojové teplotě necháme zaschnout.´
2
Tukové polevy (nebo obyč. poleva + 100% tuk) rozehřejeme, bílou polevu obarvíme do růžova (poleva by měla být hodně řídká). Indiánky opatrně ponoříme do polevy a v chladu necháme zatuhnout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hela -
|29. 2. 2008 09:41
Pokud vám záleží na tvaru piškotků nebo si chcete ušetřit spoustu nervů, upečte z těsta plát piškotu a vykrajovátkem vykrojte kolečka. Pokud lejete lžící na plech hromádky, málokdy jse vám upečou do vámi požadovaného tvaru nehledě na to, že okraje zhnědnou, jsou křehké atd.