sswss
sswss
ahoj, šleháš bílky a cukr dohromady?
Bezvadný recept. Povedly se bezvadně. Některé jsem celé namáčela ale pak se mi víc líbilo je jenom polít.
Delam tyto indianky uz druhym rokem a jsou luxusni. Nepolevam je ale namacim kdyz je necham ztuhnout do druheho dne tak z piskotu nespadnou. Letos jsem i do pulky snehu dala rybizovou marmeladu sice to trosku zridlo ale opet to venku na balkone ztuhlo. Pravidelne to delam z peti bilku a deti se muzou utlouct po teto dobrote.
Vždy když dělám tento sníh, nerozpustí se mi všechen cukr, ať šlehám jak dlouho chci nad parou, sníh mi potom "vodnatí", kde dělán chybu? Zkoušela jsem i s cukrovým rozvarem z jiných receptů, se stejným výsledkem. Poradí mi někdo? Děkuji. O:-) :'( :-\ =-O
Ahoj, přidávám radu na zjednodušení přípravy! Místo šlehání bílků nad párou dám bílky i s cukrem (kryystal) do kastrolu (nejlépe se silným dnem) a nahřívám na menším plameni za stálého míchání do teploty "co prst snese". Nebojte se, že to přešvihnete - prostě jak to začne pálit, oddělat z ohně (el.), vlít do mísy a vyšlehat do tuha. Tímto postupem dělám i sníh do trubiček. Kdyby se vám stalo, že bílky vytvořily při nahřívání sem tam už lehce zbělelý kousek, nic se neděje, vyšlehá se to i tak. Jo a jak někdo píše níž - nechejte nastříkané indiánky na piškotkách trochu zaschnout - i do druhého dne - lépe se polévají (tedy já je nepolévám, ale namáčím a z piškotku mi nepadají) :-\ .
pani máťe otrasnú čestinu ale ten recept je fajn.
Zkuste do hotového sněhu (před nanesením na piškoty) všlehat rozmačkané borůvky nebo jahody ;-)
Mně to vyšlo na 37 mini indiánků. Byly skvělé, určitě je ještě udělám.
Ahoj, může mě někdo říct kolik z této dávky udělám mini idiánků? Děkuji :-)
Ahojky, Martino hrnce do sebe musí zapadat. Do věršího hrnce dáš vodu, tak aby se dno toho menšího dotýkalo hladiny. Voda by se neměla vařit. Doporučuji šlehat ve vodní lázni dokud hmota nezhoustne, potom vyndej a šlehej ještě cca 3 minuty. Pokud chcete mít indiánky hezky celé polité, poradím jednu vychytávku - po vytvoření je nechte zaschnout. Mezi tím si připravte čokoládu, nalijte ji do vyššího šálku a indiánky v čokoládě namáčejte. Nebojte, nespanou ;-) a neutopí se ;-) Hezké tvoření a dobrou chuť
Ahojda, jakou mají trvanlivost a kdy je mám asi tak začít dělat aby vydrželi na Vánoce? Mohu už dnes? Díky za odpověď
Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/
Indiánky jsem zkoušela poprvé a povedly se. Díky za recept, určitě znovu indiánky udělám. :-)
Indiánky jsem zkoušela poprvé a povedly se. Díky za recept, určitě znovu indiánky udělám. :-)
výborné :-) vyšlo mi cca 50 menších
Mám taky otázku mě to nejde nestuhne mi to nad tou párou nevim jestli to dělám dobře vezmu 2hrnce a do jednoho vodu potom ten druhej stejně velkej a tu páru dusim a šlehám šlehala jsem 10 min. anic divné nevim jestli to dělá ten cukr nebo co?? :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Vřele doporučuji
A když je hmota teplá, tak s ní hned zdobíme? :-) jinak super recept ;-)
Musíte mít drátěné očko s držátkem. Naberete trochu uvařeného cukru a když do něj fouknete jako do bublifuku, dělá se cukrová bublina. Když ne, vaříte dál :-)
no kdyz ale nekdo nema el.slehac tak to musi delat rucne.sice dele ale vysledek ujde :-| :-|
Neustále mám přebytky bílků a tento recept je zaručeným způsobem, jak je spotřebovat beze zbytku a chutně. Výborné. :-)
Děvčata,mám vychytávku.Nemusíte šlehat sníh nad párou,ale krystalový cukr svařit se lžící vody na bublinu a horký zašlehat do sněhu.Drží jak přibitý!!
Letos vyzkouším,doporučuji přidat šťávu z citronu, sníh dostane zase úplně jinou chuť. Piškotu před nastříkáním sněhu zkusím pomazat marmeládou.
Já to šlehám něco mezi pěti až deseti minutami........Víc to nebude.
děkuji za rady. Ani jsem nečekala tak pohotové odpovědi. S tou spirálou to dělávala moje babička a vždycky jsem koukala, jak to tak dlouho může vydržet(to šlehání) Já už jsem zhýčkána el.šlehačem :)
Aničko zkuste sníh podle mého receptu: http://www.recepty.cz/recept/maminciny-kremrole-10020
Vyučená cukrářka mi poradila, šlehat bílky takovou tou zatočenou spirálou,znaly už naše babičky. tím se sním vyšlehá nejlépe.
Ahoj holky, dámy. dělala jsem je minulý rok na vánoce, a sníh mi z piškotů slehl. Nevíte v čem může být chyba. měla jsem jen takové placičky. Ale i tak to bylo velmi dobré.
hmmm vypadaji skvele napisu si recept a vbrzke dobe udelam
Opravdu u toho se nedá říct, že se rychle sní.... Ty se rychle sež.... Množství z pytlíku piškotů nevydrží 24 hodin. Indiánky dělám večer, nechám do rána v chladu a ráno polévám čokoládou. Večer už NEJSOU.
Byly výborné, přikládám foto. 1.
Já je pekla loni na vánoce z několika dávek a několikrát a vždycky zmizly jako první Doporučuji
Marti, druhýkrát vyšľahaj sneh bez pary, obyčajne, až keď je tuhý, postav nad paru a šľahaj , nebude ti horúco a bude to rýchlejšie :))) Použiť môžeš aj moučkový, u nás dostať cukor kryštálový alebo práškový, nič medzi tým, takže používam práškový. Tej ďalšej otázke nerozumiem presne tak ako anonym:)))
Pro Marti - nevím proč se ptáš, kolik indiánků z toho jde udělat, když v první větě píšeš, že jsi je právě dodělala a tuhnou v lednici. Tak kolik ti jich vyšlo? A byly vysoké jako z obchodu nebo spíš taková jednohubka?
Prave jsem je dodelala a ted tuhnou v lednici. Mam jenom par otazek. jak dlouho se ma ten snih slehat. Citila jsem tam porad ten cukr a prsty me palily uz od pary. Myslim, ze jsem to mela v pare asi 5 minut. Da se nejakym zpusobem ten snih i ochutit? Mohu pouzit i moucku cukr?A kolik indianku se tak z toho udela? A jsou vysoke jako z obchodu, nebo je to spise takova jednohubka? Dekuji mockrat.
Indiánky jsou moc dobré,jen se po nich zaprášilo!Super!!!!