Cukr a bílky vyšleháme nad parou, až je hmota lesklá a teplá. Zdobícíme sáčkem s širokým zdobítkem na piškot nebo linecké kolečko od spodu krouživým pohybem směrem nahoru nanášíme sníh. Dáme na chvíli do lednice vychladit a poléváme čokoládovou polevou (dobrá j i poleva z bílé čokolády) pomocí obracečky - taková velká lžíce s dírami na tu indiána postavíme, a polévkovou lžicí poléváme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout.
2
Tip: nejlepší jsou čerstvá vejce u starších před šleháním do bílek přidám ještě nepatrnou špetičku soli.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
neřeknu
|12. 11. 2015 15:02
sswss
neřeknu
|12. 11. 2015 15:02
sswss
liliana
|20. 12. 2014 21:33
ahoj, šleháš bílky a cukr dohromady?
liliana
|20. 12. 2014 21:31
Bezvadný recept. Povedly se bezvadně. Některé jsem celé namáčela ale pak se mi víc líbilo je jenom polít.
zaneta
|10. 12. 2014 17:32
Delam tyto indianky uz druhym rokem a jsou luxusni. Nepolevam je ale namacim kdyz je necham ztuhnout do druheho dne tak z piskotu nespadnou. Letos jsem i do pulky snehu dala rybizovou marmeladu sice to trosku zridlo ale opet to venku na balkone ztuhlo. Pravidelne to delam z peti bilku a deti se muzou utlouct po teto dobrote.
katka
|27. 2. 2014 13:55
Vždy když dělám tento sníh, nerozpustí se mi všechen cukr, ať šlehám jak dlouho chci nad parou, sníh mi potom "vodnatí", kde dělán chybu? Zkoušela jsem i s cukrovým rozvarem z jiných receptů, se stejným výsledkem. Poradí mi někdo? Děkuji. O:-) :'( :-\ =-O
Unka K
|16. 11. 2013 18:25
Ahoj, přidávám radu na zjednodušení přípravy! Místo šlehání bílků nad párou dám bílky i s cukrem (kryystal) do kastrolu (nejlépe se silným dnem) a nahřívám na menším plameni za stálého míchání do teploty "co prst snese". Nebojte se, že to přešvihnete - prostě jak to začne pálit, oddělat z ohně (el.), vlít do mísy a vyšlehat do tuha. Tímto postupem dělám i sníh do trubiček. Kdyby se vám stalo, že bílky vytvořily při nahřívání sem tam už lehce zbělelý kousek, nic se neděje, vyšlehá se to i tak. Jo a jak někdo píše níž - nechejte nastříkané indiánky na piškotkách trochu zaschnout - i do druhého dne - lépe se polévají (tedy já je nepolévám, ale namáčím a z piškotku mi nepadají) :-\ .
Vynikající, jako z cukrárny. Dalo mi to na 42 mini indiánků.
Jana
|17. 6. 2013 20:09
Zkuste do hotového sněhu (před nanesením na piškoty) všlehat rozmačkané borůvky nebo jahody ;-)
Jana
|5. 6. 2013 17:30
Mně to vyšlo na 37 mini indiánků. Byly skvělé, určitě je ještě udělám.
Mišelka
|12. 5. 2013 20:19
Ahoj, může mě někdo říct kolik z této dávky udělám mini idiánků?
Děkuji :-)
Marcela
|31. 3. 2013 17:03
Ahojky,
Martino hrnce do sebe musí zapadat. Do věršího hrnce dáš vodu, tak aby se dno toho menšího dotýkalo hladiny. Voda by se neměla vařit. Doporučuji šlehat ve vodní lázni dokud hmota nezhoustne, potom vyndej a šlehej ještě cca 3 minuty.
Pokud chcete mít indiánky hezky celé polité, poradím jednu vychytávku - po vytvoření je nechte zaschnout. Mezi tím si připravte čokoládu, nalijte ji do vyššího šálku a indiánky v čokoládě namáčejte. Nebojte, nespanou ;-) a neutopí se ;-)
Hezké tvoření a dobrou chuť
Indiánky jsem zkoušela poprvé a povedly se. Díky za recept, určitě znovu indiánky udělám. :-)
kacudka
|20. 12. 2011 16:47
výborné :-) vyšlo mi cca 50 menších
Martina
|11. 8. 2011 14:19
Mám taky otázku mě to nejde nestuhne mi to nad tou párou nevim jestli to dělám dobře vezmu 2hrnce a do jednoho vodu potom ten druhej stejně velkej a tu páru dusim a šlehám šlehala jsem 10 min. anic divné nevim jestli to dělá ten cukr nebo co?? :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Musíte mít drátěné očko s držátkem. Naberete trochu uvařeného cukru a když do něj fouknete jako do bublifuku, dělá se cukrová bublina. Když ne, vaříte dál :-)
kuchar roman
|5. 12. 2010 09:35
no kdyz ale nekdo nema el.slehac tak to musi delat rucne.sice dele ale vysledek ujde :-| :-|
Neustále mám přebytky bílků a tento recept je zaručeným způsobem, jak je spotřebovat beze zbytku a chutně. Výborné. :-)
dudušek
|10. 11. 2010 17:06
Děvčata,mám vychytávku.Nemusíte šlehat sníh nad párou,ale krystalový cukr svařit se lžící vody na bublinu a horký zašlehat do sněhu.Drží jak přibitý!!
Anna R.
|4. 11. 2010 15:18
Letos vyzkouším,doporučuji přidat šťávu z citronu, sníh dostane zase úplně jinou chuť. Piškotu před nastříkáním sněhu zkusím pomazat marmeládou.
Ivana Šlapáková
|2. 10. 2010 15:21
Já to šlehám něco mezi pěti až deseti minutami........Víc to nebude.
anna Ž.
|2. 10. 2010 12:15
děkuji za rady. Ani jsem nečekala tak pohotové odpovědi. S tou spirálou to dělávala moje babička a vždycky jsem koukala, jak to tak dlouho může vydržet(to šlehání) Já už jsem zhýčkána el.šlehačem :)
Jarka O.
|2. 10. 2010 11:27
Aničko zkuste sníh podle mého receptu: http://www.recepty.cz/recept/maminciny-kremrole-10020
Ivana Šlapáková
|2. 10. 2010 10:11
Vyučená cukrářka mi poradila, šlehat bílky takovou tou zatočenou spirálou,znaly už naše babičky. tím se sním vyšlehá nejlépe.
anna Ž.
|1. 10. 2010 22:44
Ahoj holky, dámy. dělala jsem je minulý rok na vánoce, a sníh mi z piškotů slehl. Nevíte v čem může být chyba. měla jsem jen takové placičky. Ale i tak to bylo velmi dobré.
simča blaščikovičova
|14. 1. 2010 21:46
hmmm vypadaji skvele napisu si recept a vbrzke dobe udelam
Ivana Šlapáková
|26. 12. 2009 19:37
Opravdu u toho se nedá říct, že se rychle sní.... Ty se rychle sež.... Množství z pytlíku piškotů nevydrží 24 hodin. Indiánky dělám večer, nechám do rána v chladu a ráno polévám čokoládou. Večer už NEJSOU.
Roman Raba
|18. 10. 2009 19:21
Byly výborné, přikládám foto. 1.
Ivana Šlapáková
|13. 12. 2008 18:57
Já je pekla loni na vánoce z několika dávek a několikrát a vždycky zmizly jako první Doporučuji
Tereza J.
|24. 12. 2007 14:18
Marti, druhýkrát vyšľahaj sneh bez pary, obyčajne, až keď je tuhý, postav nad paru a šľahaj , nebude ti horúco a bude to rýchlejšie :))) Použiť môžeš aj moučkový, u nás dostať cukor kryštálový alebo práškový, nič medzi tým, takže používam práškový. Tej ďalšej otázke nerozumiem presne tak ako anonym:)))
Anonym
|24. 12. 2007 06:00
Pro Marti - nevím proč se ptáš, kolik indiánků z toho jde udělat, když v první větě píšeš, že jsi je právě dodělala a tuhnou v lednici. Tak kolik ti jich vyšlo? A byly vysoké jako z obchodu nebo spíš taková jednohubka?
Marti
|23. 12. 2007 06:00
Prave jsem je dodelala a ted tuhnou v lednici. Mam jenom par otazek. jak dlouho se ma ten snih slehat. Citila jsem tam porad ten cukr a prsty me palily uz od pary. Myslim, ze jsem to mela v pare asi 5 minut. Da se nejakym zpusobem ten snih i ochutit? Mohu pouzit i moucku cukr?A kolik indianku se tak z toho udela? A jsou vysoke jako z obchodu, nebo je to spise takova jednohubka? Dekuji mockrat.
Katy Jančová
|25. 11. 2007 19:15
Indiánky jsou moc dobré,jen se po nich zaprášilo!Super!!!!